به گزارش عصر کشاورزی، نزدیک به دو هفته است که دمای هوا روند افزایشی پیدا کرده و متناسب با آن مصرف آب و برق هم رشد چشمگیری داشته است. نیمههای تیرماه بود که برخی از پایتختنشینان از قطعی آب گلایه داشتند، اما آبفای تهران با رد قطعی آب، این مساله را ناشی از کاهش فشار حداکثری برای رعایت عدالت آبی در بین شهروندان عنوان کرد.
با این وجود هفته گذشته وزیر نیرو در جریان بازدید از سد لتیان گفت که احتمالاً تا ماه آینده سد ماملو را از دست میدهیم. همان زمان آبفای تهران با انتشار اطلاعیه دیگری از شهروندان درخواست کرد مصرف خود را تا ۳۰ درصد کاهش دهند. اما موضوع به همین جا ختم نمیشود. چرا که محسن اردکانی در این باره در رابطه با وضعیت فشار آب خاطر نشان میکند: ما ناگزیر هستیم به دلیل کمبود منابع، آب را مدیریت کنیم و فشار را به حداقل ممکن برسانیم به طوری که آب در طبقات اول و دوم وجود داشته باشد. با این وجود بسیاری از مشترکانی هم که پمپ و مخزن داشتند، قطعی آب را تجربه کردند و این مساله برایشان جای پرسش بود که اگر اکنون جیره بندی آب اتفاق نیفتاده است، علت قطعیهای مکرر آب چیست؟
جیره بندی آب صدمات فراوانی را به شبکه وارد میکند
آب جیره بندی شده است؟ این سوال مستمر مشترکان تهرانی است که مسئولین امر زیر بار آن نمیروند در حالی که اسفند ماه سال گذشته حسام خسروی معاون بهره برداری و توسعه آب شرکت آبفای تهران در گفتگویی با خبرنگار مهر از احتمال جیره بندی شدن آب در تابستان سخن به میان آورد و در توضیح آن گفت: جیره بندی آب در دو حالت اتفاق میافتد یکی شرایط بسیار دشوار و نبود نزولات آسمانی و دیگری عدم همکاری مردم. ما سعی میکنیم که جیره بندی اتفاق نیفتد زیرا صدمات فراوانی را به شبکه وارد میکند
خسروی با اشاره به محدودیتی که در تولید وجود دارد، اضافه کرد: با توجه به محدودیتی که در تولید وجود دارد همشهریان باید با مدیریت مصرف مانند سالهای گذشته کمک کنند تا از جیره بندی آب جلوگیری شود. ما سعی میکنیم که این اتفاق نیفتد زیرا صدمات فراوانی را به شبکه وارد میکند. ما به دنبال آن هستیم که با حداقل آبی که در شهر وجود دارد این دوران را طی کنیم که مستلزم همکاری مردم است.
بر اساس گفتههای خسروی از قرار معلوم دولت جیره بندی را در دستور کار قرار نمیدهند تا آسیب کمتری به شبکه آب وارد شود، با این حال مشترکان میگویند اگر قرار بر قطعی آب است مانند برق آن را از قبل اطلاع رسانی کنند، علت این عدم اطلاع رسانی چیست؟ عیسی بزرگزاده سخنگوی صنعت آب در این زمینه به خبرنگار مهر گفت: شبکه آبرسانی تهران پیچیدگیهای زیادی دارد زیرا طول این شبکه حدود ۲۱ هزار کیلومتر است و برخی لولهها ۵۰ تا ۷۰ سال قدمت دارند. به دلیل اختلاف ارتفاع مناطق مختلف شهر، ناچار به استفاده از فشارشکنهای متعدد هستیم، اما این فشارشکنها هم گاهی به شکل مطلوب عمل نمیکنند.
وی ادامه داد: کاهش فشار آب باعث میشود تا در برخی خانههای طبقه اول یا دوم افت فشار جدی حس شود، اما اگر فشار بالا برود، نشت شبکه به حدود ۸۰ میلیون مترمکعب در سال میرسد. به همین دلیل سامانه ۱۲۲ را تقویت کردیم تا از این طریق به سرعت مشکلات را شناسایی و پیگیری کنیم.
به گفته سخنگوی صنعت آب، شبکه آبرسانی تهران بسیار پیچیده است. نقد کردن آسان است، اما حل واقعی این مشکلات نیازمند همکاری فنی، اجتماعی، و حکمرانی است. ما آمادگی کامل برای انجام وظایف خود داریم و انتظار داریم همه دستگاهها و شهروندان نیز نقش خود را ایفا کنند.
حجم مخازن سدهای تهران ۱۴ درصد است
بر اساس آمار و ارقام ارائه شده از سوی آب منطقهای تهران در حال حاضر تنها ۱۴ درصد از حجم مخازن سدهای تهران پر است. چرا که از ابتدای سال آبی تاکنون ۱۵۳ میلی متر بارندگی ثبت شده که نسبت به میانگین بلندمدت کاهش ۴۴ درصدی را نشان میدهد و نسبت به سال گذشته نیز کاهش ۳۳ درصدی را نشان میدهد. حتی فصل بهار که فصل مناسبی برای بارشها بوده و میتوانستیم با ذوب برف رواناب و سیلاب داشته باشیم که سبب پر شدن مخازن شود اما متأسفانه بارشهای خوبی نداشتیم و در اردیبهشت ماه سال جاری نسبت به میانگین بلند مدت ۹۱ درصد کمتر بارش ثبت شده است.
وقتی آب نداریم چکار کنیم؟
بسیاری از مشترکان تهرانی در مواجه به قطعی آب که آبفای تهران آن را ناشی از کاهش فشار آب میداند میگویند در این شرایط چه باید کرد، محسن اردکانی مدیر عامل آبفای تهران در پاسخ به این سوال به خبرنگار مهر گفت: مشترکانی که پمپ و مخزن ندارند طی روزهای اخیر اعتراض داشتند و با مراجعه فیزیکی و انجام گرفتن برسیهای موجود این مشترکان فاقد پمپ و مخزن بودند. پیشنهاد میشود با توجه به وضعیت آبی کشور اقدام به تهیه پمپ و مخزن کنند زیرا در روزهای پیش رو با مشکل مواجه میشوند.
مشترکانی که در طبقات همکف هم آب ندارند با واحد ۱۲۲ تماس گرفته و این واحد با مراجعه به محل مورد نظر در صورتی که مشکل از شبکه باشد آن را مرتفع میکنند.
بدون اطلاع رسانی قطعی آب نخواهیم داشت
مدیران آبی میگویند که قطعی آب وجود ندارد و آنچه اتفاق افتاده کاهش فشار آب برای رعایت عدالت آبی در تمامی استان است اما پایتختنشینان از قطعیهای چند ساعته آب گله مندند، مدیر عامل آبفای تهران در رابطه با قطعیهای بدون اطلاع اضافه کرد: در صورتی که بخواهیم آب منطقهای را قطع کنیم این مساله را از قبل اطلاع رسانی میکنیم در صورتی که بخواهیم آب منطقهای را قطع کنیم این مساله را از قبل اطلاع رسانی میکنیم اما در شرایط فعلی تنها کاهش فشار را انجام میدهیم که کاهش فشار به معنای این است که طبقات اول و دوم مشکلی در تأمین آب ندارند. این در حالی است که بسیاری از شهروندان میگویند با وجود پمپ و مخزن دچار قطعیهای پی در پی آب میشوند و از این موضوع گلایهمندند حتی برخی از مشترکان طی تماس با خبرگزاری از این موضوع گلایه و عنوان کردند که کاش آب را در تهران جیره بندی میکردند اما قطعیهای طولانی مدت طاقت آنها را طاق کرده است.
به گزارش عصر کشاورزی، در شرایطی که وزیر نیرو نسبت به خشکی سدها یکی پس از دیگری هشدار داده است و ذخایر سدها ی تهران به ۱۴ درصد میرسد و حتی سخنگوی دولت تعطیلی اول مرداد را یکی از راههای علاج بخشی بحران آب دانسته است، جایی دیگر برای مدیریت منابع آبی نمانده و یکی از راههای برون رفت از وضعیت فعلی مدیریت ۳۰ درصدی مصرف آب که میتواند با رفتار صحیح پایتختنشینان و مدیریت مصرف این دوره سخت آبی را پشت سر بگذاریم.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰