خیال خامی به نام «اشغال تهران»

تاریخ ایران پر است از این خیالپردازیهای ناکام که با قدرت همبستگی مردم و لطف خدا تیرهای دشمنی بدخواهان را به سنگ کوبیده است.
خیال خامی به نام «اشغال تهران»
۱۰:۲۶ – ۰۵ مرداد ۱۴۰۴
عصر کشاورزی – «تهران را در سه روز تسخیر میکنیم!» این جمله بخشی از سخنرانی مسعود رجوی سرکرده گروهک تروریستی منافقین است؛ آن هم درست قبل از عملیات مرصاد که خودشان صدایش میزدند عملیات فروغ جاویدان، خیال خامی که نه فقط رجوی بلکه دشمنان این آب و خاک سالهای سال است با توهم آن دست به تجاوز میزنند؛ اما به جای تصرف ایران در حقیقت خودشان را به مهلکه میکشانند؛ شاید برای همین است که تاریخ ایران پر است از این خیالپردازیهای ناکام که با قدرت همبستگی مردم و لطف خدا تیرهای دشمنی بدخواهان را به سنگ کوبیده است. اگر امروز نگاهی به مناسبتهای تقویمی بیندازید خواهید دید که یکی از وقایعی تاریخ روزشمار ۵ مرداد مربوط به عملیات مرصاد است. عملیات پیروزمندانهای که در دفاع از ایران دست منافقین را از خاک سرزمینمان کوتاه کرد. اما به بهانه این واقعه نگاهی انداختیم به همه پروژههای ناکام دشمن علیه ایران، همه کسانی که طی چند دهه اخیر فکر میکردند که میتوانند با نقشههای حساب شده طی چند روز کار را تمام کنند اما نقشههایشان نقش برآب شد. دشمنانی که آرزوی شکست این سرزمین را با خود به گور بردند غافل از اینکه ایران با همه سختیها و دشواریهایش همچنان ادامه دارد.
خیال خام منافقین برای فتح سه روزه تهران
تاریخ ایران به ناجوانمردانگی دشمنانش عادت دارد. شاید برای همین وقتی سال ۱۴۰۴ ایران هنگام مذاکره با غربیها دچار جنگ ۱۲ روزه شد خیلیها این اتفاق برایشان رنگ و بوی نسبتاً آشنایی داشت. چون حدود سی و اندی سال قبل نیز درست چند روز بعد از پذیرش قطعنامه ۵۹۸ وقتی ایران مشغول مذاکره با سازمان ملل درباره صلح بود خبر رسید که دوباره جبهههای کشور دچار حمله شده، حملهای که این بار نیروهای دشمنش جای عراقیها ایرانی بودند. نیروهای شبه نظامی منافقین با کمک صدام طی عملیاتی به نام فروغ جاویدان به خاک ایران و از جبهه غرب با شعار «امروز مهران، فردا تهران» حمله کرده بودند. عملیات مرصاد پاسخ دفاعی ایران مقابل این تجاوز بود. آنها خیال میکردند با این روش سه روزه میتوانند تهران را تصرف کنند اما سرانجام با عملیات مرصاد به فرماندهی شهید صیادشیرازی و رمز «یاعلی» سرانجام منافقین با به هلاکت رسیدن حدود ۲۰۰۰ نفر از نیروهایشان مجبور به عقب نشینی شدند.
آرزوی هفتروزهای که ۸ سال طول کشید
اما پیش از مسعود رجوی ۸ سال قبلتر دیکتاتور بعثیهای عراق هم پیش از حمله به خاک ما بارها در نطقهای خود اعلام کرده بود که قصد دارد یک هفتهای ایران را بگیرد و درست در ۳۱ شهریور ماه سال ۱۳۵۹ وقتی صدام در برابر دوربینها قرارداد الجزایر را پاره کرد فکر میکرد که این خیال خام او در آیندهای نه چندان دور رنگ واقعیت خواهد گرفت؛ اما زمان یک هفتهای او هشت سال طول کشید و با ناکامی نیروهای بعثی همراه شد. جنگی که ایران در ظاهر فقط در مقابل بعث داشت اما حمایتهای مالی و نظامی کشورهای دیگر جهان از صدام به حدی بود که خیلیها به این جنگ ۸ ساله لقب جنگ جهانی سوم را دادند. از فروش سلاح و بمبهای شیمیایی گرفته تا حمایتهای چریکی و نظامی از جانب کشورهایی مثل آمریکا، انگلیس، آلمان، فرانسه، شوروی، بلژیک و…
نقاب شکسته کودتاچیان نوژه!
بد نیست بدانید که قبل از جنگ تحمیلی عراق علیه ایران در تیر ماه ۱۳۵۹ هم باز دشمن قصد داشت طی یک عملیات از درون خاک ایران به فتح تهران برسد و کار کشور را تمام کند عملیاتی با نام عملیات نقاب که بعدها به کودتای نوژه معروف شد. طرفداران نفوذی شاپور بختیار با حمایت آمریکا با طراحی این عملیات میخواستند از طریق یک پایگاه هوایی که مسافت چندان زیادی هم به تهران نداشته باشد این نقشه را اجرایی کنند، برای همین هم پایگاه نوژه در همدان را انتخاب کردند در این طرح سران کودتا با ارتش صدام هماهنگ کردند که طی یک ساعت مقرر به مرزهای هوایی ایران حمله کنند تا با این کار آژیر قرمز پایگاه به صدا دربیاید و خلبانان وابسته به کودتا در ظاهر برای بیرون کردن نیروهای بعثی آماده پرواز شوند اما به جای آن برای بمباران وارد تهران شوند. آنها قرار بود با ۳۰ هواپیما، ۶۰ خلبان و ۵۰۰ نظامی اقامتگاه امام خمینی، ساختمانهای ریاست جمهور و نخست وزیری، مجلس شورای اسلامی، چند پادگان را بمباران و صدا و سیمای ایران را اشغال کنند تا بختیار خودش را به عنوان رئیس دولت جدید معرفی کند. اما با لو دادن این دسیسه توسط یکی از خلبانها، سرانجام طی یک عملیات خنثیسازی کودتاچیانی که مدتها توسط امریکاییها آموزش دیده بودند دستگیر و مجدداً آرزوی اشغال ایران برای آنها به یک حسرت تبدیل شد.
شکست پنجه عقاب مقابل خدای شنهای طبس
نامش عملیات پنجه عقاب است ولی حافظه تاریخی ما ایرانیها آن را با نام عملیات طبس میشناسد. عملیاتی که شاید در روزهای جنگ ۱۲ روزه خاطرهاش قوت قلب روزهای پر دلهره مردمان ایران بود. آنهایی که در این ایام مدام با خود تکرار میکردند «خدای شنهای طبس خدای این روزها هم هست!» عملیات طبس در اردیبهشت ماه سال ۱۳۵۹ توسط نیروهای نظامی آمریکا برای آزادی آمریکاییها لانه جاسوسی سفارت ایالات متحده به دستور کارتر طراحی شد در این عملیات ۶ هواپیما و ۸ بالگرد آمریکایی وارد حریم هوایی ایران شدند اما در صحرای طبس طوفان شن باعث زمینگیر شدن این نیروهای نظامی و در نهایت شکستشان شد. بعدها امام خمینی (ره) درباره این واقعه فرمودند: «چه کسی هلیکوپترهای آقای کارتر را که میخواستند به ایران بیایند، ساقط کرد؟ ما ساقط کردیم؟ شنها ساقط کردند، شنها مأمور خدا بودند، باد مأمور خداست.»
منبع: مهر
برچسب ها :عملیات مرصاد
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰