به گزارش عصر کشاورزی، علی معلم مدیر سد امیرکبیر در حاشیه بازدید خبرنگاران از این سد در کرج در جمع خبرنگاران گفت: سد امیرکبیر قدمت ۶۵ ساله دارد و حجم اولیه آن ۲۰۵ میلیون متر مکعب بوده که پس از ۶۴ سال بهره برداری ۱۸۰ میلیون متر مکعب حجم واقعی سد است. دیواره سد طول ۱۹۰ متری دارد و ارتفاع آن و ۸ متر عرض دیواره سد است
وی ادامه داد: در آن زمان هدف از ساخت سد امیر کبیر تأمین آب شرب و بخشی از آب کشاورزی بوده است و با توجه به آوردی که آن زمان رودخانه کرج به این سد داشته است ۴۷۰ میلیون متر مکعب آورد این رودخانه بوده است که از این میزان ۳۴۰ میلیون متر مکعب مربوط به آب شرب و بخشی برای کشاورزی زمینهای کرج بوده است.
معلم خاطر نشان کرد: متأسفانه در پنجسال گذشته به دلیل افت شدید بارش و خشکسالی حجم مخزن به شدت کاهشی شد به طوری که سال گذشته ۱۶۲ میلیون متر مکعب بوده و امسال ۶۲ میلیون متر مکعب پرشدگی وجود دارد.
به گفته وی امسال بدترین سال آبی در چند سال اخیر بود.
معلم خاطرنشانکرد: زمانی ارتفاع آب دریاچه سد به یکهزار و ۷۶۵ متر نسبت به سطح دریا میرسید؛ به این معنا که ۱۸۰ میلیون متر مکعب آب در سطح دریاچه داشتیم.
وی افزود: امسال سطح دریاچه حدود ۴۷ متر از تراز نرمال پایینتر است و اینچنین کاهش ارتفاع آب دریاچه در حدود ۳۰ سال گذشته و در مرداد ماهبی سابقه است.
معلم اضافهکرد: حجم آب سد نسبت به سال گذشته ۱۰۰ میلیون مترمکعب و نسبت به درازمدت ۱۱۲ میلیون متر مکعب کمتر است.
مدیر سد کرج تاکید کرد: برخلاف تصاویری که بهتازگی از این سد منتشر شده است، وضع سد کرج اصلاً خوب نیست.
وی با اشاره به سهم ۲۵ درصدی سد کرج از تامین آب پایتخت در سالهای کمآبی گذشته، گفت: آبی که برای تهران ارسال میشود هم ناشی از افت سطح آب سد کرج، کاهش داشته است.
معلم با اشاره به اینکه در سال ۱۳۷۲ تنها سالی بوده که میتوان مورد قیاس با کم آبی امسال قرار گیرد، خاطر نشان کرد: تنها سالی که وخامت اوضاع بسیار بوده است سال ۷۱و ۷۲ بوده است که باز هم نسبت به امسال شرایط بهتری داشته اند.
مدیر سد کرج با تاکید بر صرفه جویی ۲۰ درصدی آب، اضافه کرد: لازم است تمامی پایتخت نشینان با رعایت صرفه جویی ما را یاری کنند تا از این بحران عبور کنیم.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰