کد خبر : 229141
تاریخ انتشار : دوشنبه 13 مرداد 1404 - 11:14

دلالان؛ عامل اصلی گرانی میوه و صیفی در بازار

دلالان؛ عامل اصلی گرانی میوه و صیفی در بازار

رئیس اتحادیه صنف فروشندگان میوه و سبزی تهران گفت: فروش میوه با سود بالاتر از ۳۵ درصد نسبت به قیمت فاکتور رسمی خرید، مصداق گران‌فروشی و تخلف صنفی محسوب می‌شود.

دلالان؛ عامل اصلی گرانی میوه و صیفی در بازار

به گزارش عصر کشاورزی، رئیس اتحادیه صنف فروشندگان میوه و سبزی تهران در برنامه «هشت صبح» رادیو اقتصاد با تأکید بر ضوابط قانونی فروش میوه در خرده‌فروشی‌ها اظهار داشت: فروش میوه با سود بالاتر از ۳۵ درصد نسبت به قیمت فاکتور رسمی خرید، مصداق گران‌فروشی و تخلف صنفی محسوب می‌شود.

اسدالله کارگر گلشن‌آبادی، با اشاره به نقش نظارتی اتحادیه افزود: مغازه‌داران می‌توانند صرفاً بین ۳۰ تا ۳۵ درصد سود روی اقلام میوه و صیفی‌جات اعمال کنند و این موضوع به‌صورت مستمر از سوی بازرسان اتحادیه رصد می‌شود. همچنین، سایر نهادهای نظارتی از جمله سازمان تعزیرات حکومتی، اتاق اصناف و سازمان صنعت، معدن و تجارت نیز بر عملکرد بازار نظارت دارند.

کارگر گلشن‌آبادی با اشاره به سازوکار تأمین میوه توسط واحدهای صنفی بیان کرد: خرده‌فروشان مستقیماً در تعیین قیمت میوه نقشی ندارند و کالا را از بارفروشان تهیه می‌کنند. وظیفه اتحادیه، صرفاً نظارت بر میزان سود بر اساس فاکتور رسمی خرید است.

وی در ادامه با انتقاد از نقش پررنگ واسطه‌ها و دلالان در بازار میوه و صیفی خاطرنشان کرد: واسطه‌گری گسترده از مزرعه تا سفره نه‌تنها به افزایش قیمت‌ها منجر می‌شود، بلکه زیان مستقیم به تولیدکنندگان وارد می‌کند. این وضعیت ناشی از بی‌نظمی در ساختار بازار محصولات کشاورزی است که باید به شکل اصولی ساماندهی شود.

رئیس اتحادیه صنف فروشندگان میوه و سبزی تهران همچنین بر لزوم برنامه‌ریزی دقیق در حوزه تولید و توزیع تأکید کرد و گفت: سیاستگذاری‌های صحیح باید به‌گونه‌ای باشد که هم کشاورز سود عادلانه‌ای کسب کند و هم مصرف‌کننده بتواند محصول باکیفیت را با قیمت مناسب تهیه کند.

بیشتر بخوانید  قیمت نادرست نان، بستر بروز تخلف شده است

وی عدم درجه‌بندی و تفکیک محصولات کشاورزی پیش از عرضه به بازار را یکی از عوامل زیان کشاورزان عنوان کرد و افزود: متأسفانه با وجود پیشرفت‌های صورت‌گرفته، بخش‌هایی از کشاورزی کشور همچنان نسبت به کشورهای همسایه عقب‌تر است.

کارگر گلشن‌آبادی در پایان، به مجموعه عواملی چون نهاده‌های تولید، حضور واسطه‌ها، هزینه‌های حمل‌ونقل و ضعف در مدیریت زنجیره تأمین به‌عنوان دلایل اصلی افزایش قیمت میوه و صیفی در کشور اشاره کرد.

حتما بخوانید : توزیع اقلام تنظیم بازار موکب‌داران اربعین آغاز شد
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.