کد خبر : 167593
تاریخ انتشار : سه شنبه 3 تیر 1404 - 15:56

این الماس ۲ میلیون دلاری خاص‌ترین الماس جهان است/ عکس

این الماس ۲ میلیون دلاری خاص‌ترین الماس جهان است/ عکس

معجزه آبی رنگ زمین، الماسی است که نه تنها چشمان هر بیننده‌ای را خیره می‌کند، بلکه کلیدی برای رمزگشایی یکی از بزرگترین اسرار سیاره ماست. این الماس از اعماق اقیانوس‌ها سر برآورده و داستان میلیون‌ها سال تاریخ زمین را در خود جای داده است.

این الماس ۲ میلیون دلاری خاص‌ترین الماس جهان است/ عکس

تینا مزدکی_الماس آبی کمیاب عملاً یک معجزه طبیعی است که به زمین‌شناسان کمک می‌کند تا درک بهتری از تکتونیک صفحه‌ای داشته باشند. ابتدا باید بدانید که اصطلاح صنعتی برای سنگ‌های رنگی طبیعی، «فانتزی» (fancy) است. الماسی که از آن صحبت می‌کنیم هم الماس آبی ۲.۴۶ قیراطی اوکاوانگو (Okavango Blue Diamond from Botswana) است که در کشور بوتسوانا کشف شده و به رنگ آبی سیر فانتزی (fancy deep blue) است.

با این حال حتی اصطلاح این رنگ هم نمی‌تواند جواهری که ۹۹.۹۸ درصد از تمام الماس‌های استخراج شده خاص‌تر است را به خوبی توصیف کند. این الماس آبی بزرگ و جذاب که هفته گذشته در نمایشگاه جدیدی در موزه تاریخ طبیعی آمریکا در شهر نیویورک رونمایی شد، تقریباً به اندازه یک بادام با پوست است و احتمالاً بیش از ۴۱۵ مایل (حدود ۶۷۰ کیلومتر) زیر زمین، در زیر بخشی از پوسته زمین به نام منطقه گذار (transition zone) شکل گرفته است. این سنگ در ماه می ۲۰۱۸ در معدن اوراپا (Orapa) بوتسوانا به سطح زمین آمد و توسط شرکت الماس اوکاوانگو (Okavango Diamond Company) کشف شد.

خاص‌ترین الماس جهان ۲ میلیون دلار است/ این الماس از کجا پیدا شد؟/ عکس

اما همانطور که پیشتر گفته شد؛ آنچه این جواهر را متمایز می‌کند رنگ آن است. الماس اوکاوانگو درخشش لاجوردی خود را از بور که منشأ آن آب دریا بوده، می‌گیرد. معمولاً الماس‌ها حاوی مقدار بیشتری نیتروژن نسبت به بور هستند، زیرا نیتروژن در محیط فراوان‌تر است و بور معمولاً در عمق زمین، جایی که کانی‌ها شکل می‌گیرند، وجود ندارد. اما الماس آبی اوکاوانگو این قاعده را بر هم می‌زند و حاوی نسبت بالاتری از بور به نیتروژن است.

بیشتر بخوانید  رمزگشایی از زبان پیچیده اورانگوتان / پیش از این فقط در انسان‌ها دیده شده بود

خاص‌ترین الماس جهان ۲ میلیون دلار است/ این الماس از کجا پیدا شد؟/ عکس

درباره این الماس، در «خاص‌ترین الماس جهان ۲ میلیون دلار است/ این الماس از کجا پیدا شد؟/ عکس» بیشتر بخوانید.

۵۸۳۲۳

حتما بخوانید : استفاده از چت جی پی تی زوال شناختی به دنبال دارد
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.