کد خبر : 198570
تاریخ انتشار : سه شنبه 24 تیر 1404 - 15:55

به بهانه سیاست‌گذاری یا ملاحظات امنیتی، با دست خودمان امنیت شبکه را پایین بیاوریم

به بهانه سیاست‌گذاری یا ملاحظات امنیتی، با دست خودمان امنیت شبکه را پایین بیاوریم

محمد کشوری، مدیر اندیشکده طیف، در ادامه پنل «فناوری، امنیت و آینده ایران، گفت:« سیاست‌های فیلترینگ و محدودیت، شبکه را در برابر حملات سایبری آسیب‌پذیرتر کرده‌اند.»

به بهانه سیاست‌گذاری یا ملاحظات امنیتی، با دست خودمان امنیت شبکه را پایین بیاوریم

نگار علی- در ادامه پنل «فناوری، امنیت و آینده ایران»، محمد کشوری، مدیر اندیشکده طیف، با انتقاد از سیاست‌های فعلی در حوزه حکمرانی اینترنت، به افزایش آسیب‌پذیری شبکه‌ی ملی در اثر مداخلات انسانی و فنی اشاره کرد.

او با تأکید بر اینکه دست‌کاری‌های گسترده و سیاست‌گذاری‌های ناسازگار می‌توانند به‌طور مستقیم امنیت شبکه را کاهش دهند، گفت:«بستن دسترسی کاربران به پلتفرم‌ها و مسدودسازی بخش‌هایی از اینترنت، باعث استفاده گسترده از ابزارهای فیلترشکن شده که اغلب ناایمن‌اند و همین مسئله کاربران را به‌نوعی به زامبی دیجیتال تبدیل می‌کند. این ابزارها، در عمل، آسیب‌پذیری سیستم‌ها را افزایش می‌دهند.»

کشوری با اشاره به ضرورت استفاده از خدمات امنیتی جهانی مانند کلادفلر برای محافظت از سایت‌ها، افزود:«وقتی به دلایل سیاست‌گذاری، سایت‌ها از خدماتی مانند Cloudflare استفاده نمی‌کنند و ما جایگزین بومی مطمئن هم نداریم، عملاً آن سایت‌ها را در برابر حملات باز گذاشته‌ایم. سیاست‌گذاری اشتباه یعنی ضربه زدن به تاب‌آوری شبکه.»

او یادآور شد که حملات DDoS از ابتدایی‌ترین انواع حملات سایبری هستند و سال‌هاست راهکارهای مؤثری برای مقابله با آن‌ها طراحی شده، اما اینکه ایران همچنان در برابر آن‌ها آسیب‌پذیر است، به گفته او «نشان‌دهنده ضعف در تصمیم‌گیری و اجرا در سطح کلان است.»

کشوری همچنین تأکید کرد:«وقتی شبکه‌های اجتماعی پرکاربر و پلتفرم‌هایی که درصد بالایی از پهنای باند کشور را مصرف می‌کردند فیلتر می‌شوند، بخش قابل‌توجهی از پهنای باند کشور خالی می‌ماند. اما از آن‌سو، به‌جای استفاده سازنده از این ظرفیت، محدودیت‌های مضاعف، تنش بیشتر در شبکه و تشویق کاربران به استفاده از ابزارهای ناشناس و ناامن به‌وجود می‌آید.»

او در پایان هشدار داد که نباید به بهانه سیاست‌گذاری یا ملاحظات امنیتی، با دست خودمان امنیت شبکه را پایین بیاوریم. کشوری خواستار بازنگری در برخی از تصمیم‌گیری‌های کلان در حوزه مدیریت ترافیک، فیلترینگ و حکمرانی سایبری شد و گفت:«باید میان ملاحظات سیاسی و ضرورت‌های فنی توازن برقرار کرد؛ در غیر این صورت، دستاوردی جز تضعیف امنیت دیجیتال ملی نخواهیم داشت.»

بیشتر بخوانید  سرعت اینترنت در ژاپن به ۱۲۵ هزار گیگابایت در ثانیه رسید

۲۲۷۲۲۷

حتما بخوانید : وقتی راه‌حل‌ها از اول نشدنی‌اند، یعنی یا جاهلانه‌اند یا برای لوث کردن مسئله طراحی شده‌اند
🔥 پربازدیدترین خبر امروز:

برچسب ها :

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.