کد خبر : 180092
تاریخ انتشار : پنجشنبه 12 تیر 1404 - 7:39

تدوین بسته راهکارهای تجاری در دوره جنگ تحمیلی ۱۲ روزه و پس از آن

تدوین بسته راهکارهای تجاری در دوره جنگ تحمیلی ۱۲ روزه و پس از آن

سرپرست معاونت خدمات تجاری سازمان توسعه تجارت، ضمن اشاره به تاب‌آوری زیرساخت‌های تجاری کشور در دوره تنش و بحران از تدوین بسته راهکارهای تجاری در دوره تنش و پساجنگ خبر داد.

تدوین بسته راهکارهای تجاری در دوره جنگ تحمیلی ۱۲ روزه و پس از آن

به گزارش عصر کشاورزی، بر اساس اعلام سازمان توسعه تجارت ایران، سید محمدصادق قنادزاده با بیان اینکه سطح تهاجم بیشتر در حوزه هوایی بود و کمترین اختلال و چالش متوجه زیرساخت‌های دریایی، ریلی و جاده‌ای شد، گفت: تجارت خارجی در جنگ ۱۲ روزه متوقف نشد، چراکه یک درصد از تجارت ایران از مسیر هوایی انجام می‌شود؛ در این دوره گمرکات کشور فعال بودند اما زمانی‌که تنش اتفاق می‌افتد میزان احتیاط‌ها و ریسک‌ها بالاتر می‌رود از این‌رو طبیعی است که شاهد کاهش مبادلات تجاری باشیم. اما هم اکنون نمی‌توان قضاوت قطعی کرد که چه حجم در دوره جنگ اخیر کاهش تجارت داشتیم و به نظر می‌رسد که در این ماه شاهد کاهش حجم کوچکی از تجارت باشیم.

وی در پاسخ به این پرسش که تاب‌آوری زیرساخت‌ها در شرایط جنگی را چگونه ارزیابی می‌کنید؟ گفت: ایران بیش از ۴ دهه با انواع تحریم‌های ظالمانه دست و پنجه نرم می‌کند و به عبارتی در این مدت جایگزین‌ها و جانشین‌های متعددی در حوزه تجارت را تجربه و تمرین کردیم از این‌رو تاب‌آوری جریان اقتصاد و تجارت شکل گرفته است؛ جلسات متعددی در وزارت صمت و سازمان توسعه تجارت ایران تشکیل و برای تأمین ارز کالای اساسی برای یک دوره بلندمدت، اقدامات فوریتی در نظر گرفته شد.

این مقام مسئول با تاکید بر اینکه تسهیل‌گری در فرآیند گمرکی و ترخیص کالا در این مدت شتاب بیشتری گرفت، اضافه کرد: در این مدت کالا با سرعت بیشتری وارد و معطلی کالا در گمرکات کمتر شد؛ ما باید در این زمان به این مهم بیاندیشیم که اگر تنش در مدت زمان بلندمدت‌تری تکرار شود چه باید کنیم؟ باید مجموعه اقداماتی انجام شود و سازمان توسعه تجارت ایران، یک گزارش مفصل و کاملی از راهکارها در ۸ سرفصل به وزیر صمت ارائه داده است. همچنین بسته راهکارها در دوره صلح تدوین شده است و برای تنش‌های احتمالی در آینده نیز پیشنهاداتی داده‌ایم تا میزان تاب‌آوری و ریسک کنترل شود.

بیشتر بخوانید  تجارت ۵.۸ میلیارد دلاری در فروردین؛ سهم ۳ میلیارد دلاری صادرات

وی با اشاره به همراهی مردم و بخش‌خصوصی، تصریح کرد: صنعت به خصوص در حوزه تولید کالاهای اساسی، دارو، سلامت، صنایع غذایی تولید را متوقف نکرد بلکه با پایداری تولید ظرفیت را نیز افزایش داد شاید و یکی از دلایلی که توانستیم بحران تأمین کالای اساسی را به سلامت عبور دهیم این بود که در کنار تأمین ذخایر راهبردی، مجموعه تولید و فرآوری داخلی کار خود را انجام دادند.

حتما بخوانید : چگونگی مدیریت قطعی آب ۱۱ هزار مشترک در حمله ۲۵ خرداد به میدان قدس

برچسب ها :

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.