کد خبر : 171713
تاریخ انتشار : جمعه 6 تیر 1404 - 15:54

درمان سرطان با زهر عقرب برزیلی

درمان سرطان با زهر عقرب برزیلی

دانشمندان برزیلی در کنفرانس سلامت «هفته FAPESP در فرانسه» اعلام کردند که زهر نوعی عقرب بومی جنگل‌های آمازون ممکن است در درمان سرطان پستان مؤثر باشد.

درمان سرطان با زهر عقرب برزیلی

به گزارش عصر کشاورزی، پژوهشگران دانشگاه سائو پائولو با بررسی مولکول‌های موجود در زهر عقرب Brotheas amazonicus موفق به شناسایی ترکیبی موسوم به BamazScplp1 شده‌اند که رفتاری مشابه داروهای شیمی‌درمانی از خود نشان می‌دهد. این مولکول فرآیند نکروز یا مرگ سلولی را در سلول‌های سرطان پستان فعال می‌کند و منجر به از هم‌پاشیدگی آنها می‌شود.

بر اساس گزارش دیجیاتو، دکتر «الینه آرانتس»، داروشناس دانشگاه سائو پائولو، می‌گوید: «ما توانستیم مولکولی را در گونه‌ای از این عقرب آمازونی شناسایی کنیم که به ترکیبات موجود در زهر سایر عقرب‌ها شباهت دارد و علیه سلول‌های سرطان پستان عمل می‌کند.»

برای بررسی مؤثرتر این ترکیبات طبیعی، تیم تحقیقاتی با استفاده از روش بیان هترولوگ، ژن‌های مورد نظر را وارد DNA یک موجود زنده دیگر کردند تا به‌عنوان عاملی برای تولید پروتئین‌های هدف عمل کند. در این پروژه، همچنین از نوعی مخمر به نام Komagataella pastoris برای تولید پروتئین‌ها بهره گرفته شده است.

محققان می‌گویند استفاده از روش‌هایی نظیر بیان هترولوگ می‌تواند در درک بهتر عملکرد مولکول‌های زیست‌فعال، بررسی جهش‌های مختلف و یافتن راهکارهای درمانی نوین از دل طبیعت مؤثر باشد؛ البته تا زمانی‌که تنوع زیستی این منابع ارزشمند از بین نرفته باشد.

به گفته دکتر آرانتس، آنها علاوه‌بر این مولکول ضدسرطانی، موفق به شبیه‌سازی مولکولی از زهر مار شده‌اند که در رشد عروق خونی مؤثر است. همچنین، یک مؤلفه خونی از گاو نیز در پروژه مورد استفاده قرار گرفته که به گفته آرانتس، می‌توان آن را در مقیاس صنعتی تولید کرد.

۵۸۵۸

حتما بخوانید : قطار مغناطیسی چین رکورد شکست
بیشتر بخوانید  اینفوگرافیک/ سرطان، سومین عامل مرگ ایرانیان

برچسب ها :

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.