کد خبر : 207525
تاریخ انتشار : دوشنبه 30 تیر 1404 - 11:28

شکست‌های بزرگِ قهرمان پوشالی!

شکست‌های بزرگِ قهرمان پوشالی!

کارشناسان آمریکایی می‌گویند ترامپ در ۶ ماهه اول فعالیت خود شکست‌های مهمی را در عرصه سیاست خارجی، به‌ویژه در غرب آسیا و برقراری آتش‌بس در اوکراین متحمل شده است.

شکست‌های بزرگِ قهرمان پوشالی!

۱۱:۲۸ ۳۰ تیر ۱۴۰۴

عصر کشاورزی – کارشناسان آمریکایی می‌گویند ترامپ در ۶ ماهه اول فعالیت خود شکست‌های مهمی را در عرصه سیاست خارجی، به‌ویژه در غرب آسیا و برقراری آتش‌بس در اوکراین متحمل شده است. «جیمز جاتراس» دیپلمات سابق آمریکایی می‌گوید: اگرچه «دونالد ترامپ» رئیس جمهور ایالات متحده در ابتدای آغاز دور دوم ریاست خود بر کاخ سفید تلاش کرد رویکردهای جدیدی را برای پایان دادن به درگیری اوکراین معرفی کند، اکنون در سیاست‌های خود به‌طور فزاینده‌ای به نفر قبلی خود، یعنی «جو بایدن» شباهت پیدا کرده است.

جاتراس به خبرگزاری ریانووستی گفت: در مورد اوکراین، ترامپ به سیاست بایدن بازگشته و به شدت تلاش می‌کند روسیه را مجبور به انعقاد آتش‌بس از نوع مینسک کند. ترامپ اجازه وقوع چنین تحولاتی را داد، در حالی‌که تحلیلگران انتظار امضای توافق با مسکو را داشتند.

«ارل راسموسن» سرهنگ دوم بازنشسته آمریکایی و مدیر اجرایی سابق «مرکز اوراسیا» مستقر در واشنگتن نیز تاکید کرد که تمایل ترامپ برای ادامه کمک‌های نظامی به کی‌یف به پایان دادن درگیری کمکی نخواهد کرد. ادامه حمایت از درگیری در اوکراین اقدام خوبی نیست. ترامپ در اوایل ریاست جمهوری خود بارها وعده داد که فوراً به جنگ در اوکراین پایان می‌دهد. او بعداً سعی کرد هر دو طرف را مجبور به مذاکره کند و آنها را در صورت عدم انجام این کار، تهدید به تحریم کرد. اما او روز دوشنبه در جریان مذاکراتش با «مارک روته» دبیرکل ناتو در واشنگتن از کمک‌های نظامی جدید به اوکراین، از جمله سامانه‌های موشکی ضدهوایی پاتریوت خبر داد.

اقدامات ترامپ به حل مناقشات در غرب آسیا کمکی نمی‌کند

هر دو کارشناس بر این دیدگاه اتفاق‌نظر داشتند که اقدامات ترامپ در غرب آسیا، مانند اوکراین به حل مناقشات در این منطقه کمکی نمی‌کند. راسموسن به‌طور خاص به برخی از دستاوردهای کلی رئیس جمهور آمریکا در عرصه بین‌المللی اشاره کرد اما در عین حال، تأکید کرد که تصمیمات او در منطقه غرب آسیا مفید نبوده است. انجام برخی گفت‌وگوهای جدید را می‌توان جنبه مثبتی از سیاست خارجی ترامپ نامید اما اقداماتی مانند حمایت از نسل‌کشی در نوار غزه و حمله به ایران بد است.

جاتراس نیز به نوبه خود تاکید کرد که ترامپ کاملاً از منافع رژیم صهیونیستی پیروی می‌کند. او در خاورمیانه، عروسک خیمه‌شب‌بازی مطیع بی‌بی نتانیاهو (نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی) است.

جاتراس سیاست خارجی ترامپ را بزرگ‌ترین شکست او در ۶ ماه اول ریاست جمهوری‌اش خواند و گفت: هرگونه ایده‌ای مبنی بر اینکه او ممکن است از مسیر روسای جمهور قبلی جمهوری‌خواه و دموکرات برای دستیابی و حفظ هژمونی جهانی منحرف شود، «در حال حاضر مردود» است.

بیشتر بخوانید  صد روز آشوب و فضاحت!

ترامپ با آینده‌ای سخت‌تر روبروست

جاتراس همچنین خاطر نشان کرد که بهترین روزهای ترامپ به پایان رسیده و او در آینده با چالش‌های بیشتری روبرو خواهد شد، زیرا حمایت از او در میان نهادهای سیاسی کاهش می‌یابد. همچنان که گزینه‌های ترامپ در حال محدود شدن است، فضای مانور کمتری برای او باقی خواهد ماند.

این کارشناس به‌علاوه اذعان کرد که ترامپ ممکن است به دلیل پرونده مربوط به «جفری اپستین» سرمایه‌دار آمریکایی، حامیان خود را از دست بدهد. همچنین، به گفته وی، اگر اکنون ترامپ حتی به اکثریت حداقلی جمهوری‌خواهان برای پیشبرد لوایح مورد نظر خود نیاز داشته باشد، از دست دادن کنترل او بر کنگره با مشکلاتی در تصویب قوانین همراه خواهد بود. اگر دموکرات‌ها، که بسیار محتمل هم هست، اکثریت را در یک یا هر دو مجلس کنگره به دست آورند، اهمیت آن حتی بیش از این، کاهش خواهد یافت.

بنابر این گزارش، اپستین در سال ۲۰۱۹ در ایالات متحده به قاچاق کودکان به منظور استثمار جنسی آنها متهم شد که تا ۴۰ سال زندان و توطئه برای انجام چنین قاچاقی تا پنج سال زندان را در پی دارد اما انتقادات فراوانی نسبت به نحوه رسیدگی قضایی دولت دونالد ترامپ به پرونده او و به‌علاوه اتهاماتی مبنی بر ارتباط اپستین با ترامپ مطرح است. ترامپ پیش از این در ماه ژوئیه گفته بود که ادعاهای مربوط به ارتباط او با اپستین «یک توطئه جدید از سوی دموکرات‌ها» است.

افزایش تنش‌های بین‌المللی

راسموسن در پاسخ به این سوال که «در آینده نزدیک چه انتظاری از ترامپ می‌توان داشت؟»، مختصر و مفید پاسخ داد و گفت: هرج و مرج و غیرقابل پیش‌بینی بودن بیشتر. چشم‌اندازهای اقتصادی دشوار و تنش‌های فزاینده بین‌المللی. ترامپ تاکنون «بسیار فعال» بوده اما اغلب تصمیمات نسنجیده و بدون پشتوانه توسط یک برنامه استراتژیک گرفته است. من فکر می‌کنم ابتکارات ایالات متحده غیرقابل پیش‌بینی خواهد بود. اغلب آنها ابتدا در یک جهت و سپس در جهت دیگر پیش می‌روند.

منبع: ایسنا

حتما بخوانید : سفر به تاریخ؛ «فائزه، دختر هاشمی رفسنجانی» در ۱۳ سالگی در کنار پدر؛ دهۀ ۱۳۵۰

برچسب ها :

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.