کد خبر : 142809
تاریخ انتشار : پنجشنبه 15 خرداد 1404 - 15:56

قارچ خطرناک وارداتی از چین؛ ماده‌ای کشنده‌ که می‌تواند سلاح بیولوژیکی باشد

قارچ خطرناک وارداتی از چین؛ ماده‌ای کشنده‌ که می‌تواند سلاح بیولوژیکی باشد

مقام‌های آمریکایی اعلام کردند که یک زن و مرد چینی به دلیل واردات غیرقانونی یک قارچ کشاورزی خطرناک به آمریکا بازداشت شده‌اند.

قارچ خطرناک وارداتی از چین؛ ماده‌ای کشنده‌ که می‌تواند سلاح بیولوژیکی باشد

نگار علی- این قارچ با نام علمی Fusarium graminearum شناخته می‌شود و قابلیت ایجاد خسارات گسترده به محصولات کشاورزی را دارد. به گفته پژوهشگران، این قارچ می‌تواند در صورت استفاده عمدی، به‌عنوان یک سلاح بیولوژیکی در حملات «اگروتروریستی» به کار گرفته شود.

قارچ Fusarium graminearum چیست و چرا نگران‌کننده است؟

این قارچ، یکی از عوامل اصلی بیماری‌ به نام «سرسفیدک» یا «بلایت خوشه‌ای» در گیاهان غله‌ای است. این بیماری می‌تواند محصولاتی مثل گندم، جو، ذرت و جو دوسر را به‌شدت آلوده کند و باعث کاهش کیفیت دانه‌ها، کاهش بازدهی مزارع و خسارت مالی گسترده شود.

افزون بر این، Fusarium graminearum سمومی تولید می‌کند که نه‌تنها برای انسان، بلکه برای دام‌ها هم خطرناک‌اند. این سموم می‌توانند باعث مسمومیت، آسیب‌های کبدی و حتی مشکلات باروری شوند. در نتیجه، غلات آلوده ممکن است قابل مصرف نباشند و حتی از چرخه تولید خارج شوند.

قارچ خطرناک وارداتی از چین؛ قارچ کشنده‌ای که می‌تواند سلاح بیولوژیکی باشد

چرا این قارچ تهدیدی امنیتی به‌حساب می‌آید؟

این قارچ از آن جهت نگران‌کننده است که می‌تواند به‌صورت پنهانی وارد خاک یک کشور شود و امنیت غذایی را مختل کند. اگر به‌صورت عمدی در مزارع پخش شود، ممکن است خسارات اقتصادی سنگینی به بار آورد، صادرات محصولات را متوقف کند و کمبود مواد غذایی ایجاد کند. به همین دلیل، کارشناسان آن را یکی از عوامل احتمالی در حملات بیوتروریستی کشاورزی می‌دانند.

در پرونده اخیر، این قارچ به‌طور غیرقانونی و بدون مجوز از سوی دو تبعه چینی وارد آمریکا شده و به آزمایشگاهی در دانشگاه میشیگان رسیده است. اگرچه هدف اعلام‌شده، تحقیق علمی بوده، اما حساسیت بالا و پیامدهای احتمالی، باعث واکنش سریع نهادهای امنیتی شده است.

بیشتر بخوانید  اجرای الگوی کشت وظیفه‌ای فراقوه‌ای است

آسیب‌های بیماری سرسفیدک چگونه ظاهر می‌شود؟

علائم این بیماری معمولاً در خوشه‌های گل‌دار گیاهان غله‌ای دیده می‌شود. خوشه‌ها به‌طور غیرطبیعی زودتر سفید می‌شوند، دانه‌ها چروکیده، سفید یا صورتی‌رنگ می‌شوند و کیفیت محصول به‌شدت پایین می‌آید. این آسیب‌دیدگی‌ها باعث می‌شود که محصول آلوده برای مصرف انسانی یا دامی مناسب نباشد و حتی از بازارهای جهانی کنار گذاشته شود.

منبع: ndtv

۲۲۷۲۲۷

حتما بخوانید : هشدار به کاربران سامسونگ / شمارش معکوس حذف حساب‌های کاربری غیرفعال آغاز شد

برچسب ها :

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.