به گزارش عصر کشاورزی، محمد مختاریانی، رئیس انجمن تولیدکنندگان و تأمینکنندگان برنج ایران درباره دلایل افزایش قیمت برنج گفت: در حوزه بازار برنج با دو محصول تولید داخل و وارداتی مواجه هستیم که عمده برنج وارداتی به کشور نیز برنج هندی است.
وی با بیان اینکه برنج هندی ۸۰ درصد برنج وارداتی به کشور را تشکیل میدهد، افزود: قیمت برنج هندی در ماههای اخیر حتی در دوره جنگ نیز با تنش مواجه نبود و در حالی که نرخ مصوب آن ۶۰ هزار است، حداکثر قیمتی که این نوع برنج در حاضر در بازار به فروش میرسد رقم ۷۰ هزار تومان است.
مختاریانی درباره برنج پاکستانی نیز گفت: برنج ایرانی و برنج پاکستانی بر هم تأثیرگذار هستند و چون قیمت برنج ایرانی در دوره جنگ افزایش داشت، برنج پاکستانی هم متأثر از آن روند افزایشی داشت.
وی با اشاره به شرایط حال حاضر بازار برنج در برنامهای رادیویی، توضیح داد: خوشبختانه در حال حاضر قیمت برنج ایرانی نیز با شیب مناسبی نزولی شده زیرا در دو هفته دیگر محصولات جدید وارد بازار میشود شیب این کاهش قیمت تندتر میشود و نرخ برنج به رقم متعادلی میرسد.
رئیس انجمن تولیدکنندگان و تأمینکنندگان برنج ایران تاکید کرد: قیمت برنج هاشمی تا حدود دو هفته آینده برای مصرف کننده حداکثر به هر کیلو گرم ۲۵۰ هزار تومان میرسد.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به نادرست بودن آمار تولید برنج در سال گذشته عنوان کرد: سال گذشته مسئولان وزارت جهاد کشاورزی تولید برنج را ۲.۷ میلیون تن اعلام میکردند، در حالی که با توجه به شرایطی که وجود داشت، رقم واقعی تولید بسیار کمتر از آمار اعلامی وزارت جهاد کشاورزی بود اما خوشبختانه امسال معاونت زراعت وزارت جهاد کشاورزی پیش بینی میزان تولید را رقمی بین ۱.۶ تا ۱.۸ میلیون تن اعلام کرده است که به نظر این عدد واقعی و منطقی است و سال گذشته نیز میزان تولید همین حدود بوده است.
وی اضافه کرد: با توجه به این شرایط سال گذشته میزان کسری نیز بر اساس آمار اشتباه تولید، نادرست محاسبه شد و در نتیجه مقدار برنج وارداتی درست برآورد نشد و در نتیجه تمام بازار بر هم ریخت.
مختاریانی تاکید کرد: سال گذشته مناظرههای مختلفی از جمله مناظرهای با رئیس مرکز آمار و فناوری اطلاعات وزارت جهاد کشاورزی داشتیم و وی از آمار اعلامی خود کوتاه نیامد.
وی با اشاره به دیگر اشتباهات صورت گرفته در حوزه بازار برنج گفت: در واردات برنج سفید متأسفانه مانع تراشیهایی انجام شد که اگر این اقدام صورت نمیگرفت و برنج سفید پاکستانی بیشتر وارد میشد شاهد گرانی این محصول نبودیم.
رئیس انجمن تولیدکنندگان و تأمینکنندگان برنج ایران در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به مطرح شدن بحث احتکار برنج، تصریح کرد: اگر کسی برنج را احتکار کرده باشد قطعاً با نیت سود اقتصادی چنین کاری را انجام داده و چنین فردی اگر در دوران جنگ و زمانی که قیمت این کالا بسیار گران است آن را عرضه نکند، چه زمانی میخواهد توزیع را انجام دهد؟ با توجه به اینکه دو هفته دیگر هم محصول جدید وارد بازار و قیمتها شکسته میشود، منطقی نیست که کسی بخواهد برنج سال قبل را در انبارها نگهداری کند. بنابراین این مساله نادرست است و تمام برنجها به بازار شده است.
وی درباره اینکه گفته میشود افزایش قیمت برنج به نفع کشاورزان نیست و سودی به جیب کشاورز نمیرود، توضیح داد: با توجه به ارتباطات گستردهای که در شمال کشور با کشاورزان داریم، کشاورزی را نمیشناسیم که عمده محصول خود را اول فصل فروخته باشد. کشاورزان بخشی از محصول خود را ابتدای فصل میفروشند، بخشی را نگه میدارند در دورانی مثل اواخر پاییز یا ایام پایانی سال به فروش میرسانند، بنابراین اینکه گفته میشود کشاورز سودی ندارد نمیتواند اظهارنظر درستی باشد.
این مسئول صنفی ادامه داد: همچنین در ایام جنگ عدهای سودجو برنج را حتی با قیمت بالای ۴۰۰ هزار تومان نیز عرضه کردند که مورد تأیید هیچ کس نبود و در همین ایام بودند فعالانی که محصولات را با قیمت حداکثر ۳۰۰ هزار تومان به فروشگاههای زنجیرهای عرضه کردند.
رئیس انجمن تولیدکنندگان و تأمین کنندگان برنج ایران درباره سرانه مصرف برنج نیز توضیح داد: در این حوزه باید به آمار رسمی اتکا کنیم که ۳۶ کیلوگرم به ازای هر نفر را عنوان میکند.
مختاریانی با اشاره به اینکه برخی این رقم را ۳۳ کیلوگرم عنوان میکنند، اظهار کرد: سرانه مصرف نیز جز مواردی است که باید روی تعیین میزان دقیق آن کار شود تا بتوان در حوزه تنظیم بازار برنج عملکرد بهتری داشت.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 3 در انتظار بررسی : 3 انتشار یافته : ۰