به گزارش عصر کشاورزی، به نقل از شفقنا، زهرا نژاد بهرام درباره ارتباط بین فیلترینگ و حمله سایبری می گوید: کار فیلترشکن این است که تمام دیوارهای دفاعی شبکه های مجازی و سایبری را از بین می برد و به شبکه اطلاعات دسترسی پیدا می کند تا بتواند دسترسی کاربر را به شبکه های مورد نظرش ایجاد کند. در واقع استفاده از VPN به معنای این است که ما تمام دیوارهای دفاعی خانه هایمان را از بین می بریم. به طور مثال یک کلنگ برداشته ایم و کمر همت به شکستن تمام پنجره و درهای خانه را که می توانند برای ما امنیت ایجاد کنند، از بین می بریم.
او ادامه می دهد: کاری که فیلترینگ با کشور ما کرد هیچ آدمی با خانه اش این کار را نمی کند. با توجه به اینکه بیش از ۸۵ درصد مردم از فیلترشکن استفاده می کنند، فیلترینگ منجر شد که ما همان ابزار ساده کلنگ را به دست همه مردم بدهیم و در و پنجره خانه خود را بشکنند. بارها و بارها کارشناسان اعلام کردند که این خسارت محض است. چگونه می شود که آدم فضای خانه اش را بدون هیچ حفاظ امنیتی قرار دهد و خودش هم این حفاظ را از بین ببرد. این مساله اصلا با منطق عقلی و منفعتی سازگار نیست.
این مدرس دانشگاه هشدار می دهد: اصلی ترین خسارت فیلترینگ این است که به هر کسی اجازه می دهیم از دیوارهای حفاظتی ما عبور کند. حال چرا فیلترینگ کردیم؟ چون احتمال می دادیم یک خطر احتمالی وجود دارد و افکاری که دیگر در دنیای ارتباطات جایگاهی ندارد، همچنان بر فضای مجازی ما حاکم است. در جهان ارتباطات امروزی و انقلاب چهارم ارتباطاتی که رخ داده، فیلترینگ در چنین دنیایی کاملا زیان ده و آسیب زاست.
این فعال رسانه ای می گوید: در کشوری که مردمان فرهیخته دارد و مردمانش در سطح خاورمیانه جز سرامدان هستند و هم از نظر تحصیلات عالیه در جایگاه خوبی هستیم و در این جامعه زنان ما بالای ۸۶ درصد تحصیلکرده و باسواد هستند و کشوری که در عرصه های تکنولوژی و فناوری ظرفیت های خوبی دارد، مگر می تواند ارتباطش را با جهان قطع کند. همین ارتباطات برای گسترش دانش و توسعه لازم است بر این اساس با این نوع ابزارها می خواهیم ارتباط مردم را با دنیای بیرون قطع کنیم؟نمی توانیم این کار را انجام دهیم.چون خواست و میل مردم بر ارتباط است تا نیاز و ظرفیت های خود را ارتقا دهند که هم به نفع کشور است و هم به نفع جامعه بشری .
نژاد بهرام می گوید: وجود فیلترینگ نه به نفع امنیت ملی و نه به صلاح اقتصاد کشور است و نه به صلاح سیاست گذاری های کلان کشور است. تدوام این اتفاق منجر به ایجاد و گسترش بازار غیر شفاف و غیر رسمی به نام فیلترشکن فروش ها شده است که میلیاردها تومان در آن رد و بدل می شود بدون اینکه هیچ اثری از خود داشته باشد و سود آن داخل جیب سودجویان می رود و اقتصاد ما را با چالش های جدی روبرو کرده است. از طرف دیگر امنیت سایبری را زیر سوال می برد، چطور می توان با این دو مساله همزمان کنار بیاییم؟.سیاست گذاران کلان کشور بهتر و روشنتر از من این مسائل را درک می کنند آنگونه که رییس جمهور فعلی به روشنی این مساله را در شعارهای انتخاباتی خود طرح کرد که فیلترینگ را بر می دارد.
او در پایان تاکید می کند: افزایش امنیت سایبری تنها با رفع فیلترینگ رخ می دهد. وقتی محدود سازی را بردارید آن زمان می توانید دیوارهای دفاعی خود را کامل کنید و این امر امکان پذیر نیست، مگر عزم جدی در سیاست گذاری کشور وجود داشته باشد و جلوی مافیای فیلترشکن فروش و اوهام عده ای که تصور می کنند امنیت اجتماعی و امنیت سیاسی کشور در این است که ما شبکه های اجتماعی را محدود سازی کنیم، بایستند.طبق تجربه ی تاریخی مسدودسازی همواره جز خسارت کار دیگری انجام نداده است.
۵۸۵۸
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰