کد خبر : 162535
تاریخ انتشار : جمعه 30 خرداد 1404 - 15:55

هوش مصنوعی از راز ابرسیاه‌چاله کهکشان راه شیری پرده برداشت

هوش مصنوعی از راز ابرسیاه‌چاله کهکشان راه شیری پرده برداشت

ستاره‌شناسان با استفاده از میلیون‌ها شبیه‌سازی و بهره‌گیری از ظرفیت «هوش مصنوعی» کشف کردند که سیاه‌چاله کهکشان راه شیری تقریباً با حداکثر سرعت خود می‌چرخد.

هوش مصنوعی از راز ابرسیاه‌چاله کهکشان راه شیری پرده برداشت

به گزارش عصر کشاورزی، به نقل از ایسنا، تیمی از ستاره‌شناسان بین‌المللی با استفاده از «هوش مصنوعی» و میلیون‌ها مدل شبیه‌سازی‌شده، رازهای جدیدی را درباره سیاه‌چاله‌ها، به‌ویژه سیاه‌چاله مرکزی کهکشان راه‌ شیری کشف کرده‌اند. 

این کشف که با پشتیبانی چهار دهه نوآوری در رایانش توزیع‌شده به دست آمده است، به رفتارهای مغناطیسی اشاره دارد که با نظریه‌های دیرینه در تضاد هستند.

محققان به لطف این رویکرد پیشرفته دریافته‌اند که سیاه‌چاله مرکزی کهکشان راه شیری، موسوم به «کمان ای»(Sagittarius A)، تقریباً با حداکثر سرعت ممکن خود در حال چرخش است.

برای دستیابی به این پیشرفت، دانشمندان یک شبکه عصبی را با استفاده از مجموعه‌ای عظیم از شبیه‌سازی‌های مصنوعی سیاه‌چاله آموزش دادند. این شبیه‌سازی‌ها توسط فناوری با توان عملیاتی بالا در «مرکز رایانش با توان عملیاتی بالا»(CHTC) انجام شده است. این مطالعه، حاصل همکاری «موسسه تحقیقاتی مورگریج»(Morgridge) و «دانشگاه ویسکانسین-مدیسون»(Wisconsin–Madison) است.

این نوع رایانش با توان عملیاتی بالا، یک تنظیمات معمولی نیست. این فناوری با توزیع وظایف عظیم در هزاران رایانه کار می‌کند. تصور کنید یک چالش بزرگ و سر به فلک کشیده به دسته‌ای از مشکلات کوچک‌تر و سریع‌تر تبدیل می‌شود که همزمان حل می‌شوند.

این سامانه اکنون ابزاری حیاتی برای اکتشافات علمی است و به دانشمندان در سراسر جهان کمک می‌کند تا به سوالات بزرگ پاسخ دهند.

تیم «تلسکوپ افق رویداد»(EHT) در سال ۲۰۱۹، اولین تصویر از یک سیاه‌چاله ابرپرجرم در کهکشان «M87» را منتشر کرد. آنها در سال ۲۰۲۲، با تصویر نمادین «کمان ای» در قلب کهکشان راه شیری به مطالعات خود ادامه دادند.

بیشتر بخوانید  نقشه‌ای بی‌سابقه از جهان؛ کشف ۸۰۰ هزار کهکشان با کمک تلسکوپ جیمز وب

دانشمندان به لطف شبکه عصبی، اکنون گمان می‌کنند که سیاه‌چاله در مرکز کهکشان راه شیری تقریباً با حداکثر سرعت در حال چرخش است و محور چرخش آن به سمت زمین است.

علاوه بر این، انتشار در نزدیکی سیاه‌چاله عمدتاً ناشی از الکترون‌های بسیار داغ در قرص(دیسک) برافزایشی اطراف است. همچنین، میدان‌های مغناطیسی در قرص برافزایشی به نظر می‌رسد رفتاری متفاوت از نظریه‌های معمول این قرص‌ها دارند.

۵۸۵۸

حتما بخوانید : ترامپ وارد صنعت موبایل می‌شود؛ راه‌اندازی اپراتور و عرضه گوشی؟

برچسب ها :

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.