کد خبر : 188946
تاریخ انتشار : چهارشنبه 18 تیر 1404 - 7:38

۵۰ شهر درگیر تنش آبی؛ تهران صدرنشین مشکلات آب

۵۰ شهر درگیر تنش آبی؛ تهران صدرنشین مشکلات آب

سخنگوی صنعت آب کشور گفت: با توجه به کم‌بارشی که در سال جاری در ۵۰ شهر و ۲۴ استان وجود دارد؛ تهران و مشهد در صدر شهرهایی هستند که بیشترین تنش آبی را دارند.

۵۰ شهر درگیر تنش آبی؛ تهران صدرنشین مشکلات آب

عیسی بزرگ‌زاده سخنگوی صنعت آب کشور در این باره با اشاره به کم‌بارشی در سال جاری گفت: در سال جاری در ۵۰ شهر و ۲۴ استان تنش آبی وجود دارد که برای رفع آن ۱۶۹ پروژه در حال اجرا با قدرت در حال پیشروی است.

وی ادامه داد: اصلی‌ترین اقدام ما برای مدیریت تنش آبی خواهش از شهروندان برای کاهش مصرف، مدیریت مصرف و مدیریت تقاضای آب است؛ در گام بعد سعی می‌کنیم پروژه‌های بلندمدت که در دستور کار قرار دارند، تسریع شوند و به اهداف برسانیم.

بزرگ زاده خاطر نشان کرد: ایجاد انعطاف پذیری در شبکه‌های درون شهری نظیر ایجاد رینگ، ایجاد مخازن شهری و یا اتصالات بیشتر بین منابع مختلف به گونه‌ای که تبادل آب بین منابع آبی مختلف فراهم شود از جمله اقدامات در حال انجام است؛ اعم از منابع آب سطحی در تهران و اتصال منابع آب سطحی از شرق به غرب و حتی منابع آب زیرزمینی در جنوب تهران؛ آب حاصل از دریا باید امکان انعطاف پذیری بیشتری داشته باشد.

وی ادامه داد: در آخرین گام به سراغ اضافه برداشت از آب زیر زمینی خواهیم رفت که متأسفانه باید تلاش کنیم که با مدیریت مصرف و مدیریت تقاضا این اتفاق نیفتد.

سخنگوی صنعت آب با اشاره به اینکه چند شهر و استان دارای بیشترین چالش تنش آبی هستند از جمله تهران (آبی که شامل بخش‌هایی از استان قزوین، البرز، تهران و شهرهای اطراف می‌شود)، خاطرنشان کرد: پس از تهران، مشهد، اصفهان، اراک، ساوه، بندرعباس، تبریز و بانه شهرهایی هستند که در صدر مشکل قرار دارند که برای بهبود وضعیت این شهرها باید تدابیر عاجل داشته باشیم زیرا در برخی از شهرها به ویژه تهران بسیار سخت است و راهی جز مدیریت مصرف وجود ندارد.

بیشتر بخوانید  فراز و فرود زراعت در سالی خشک؛ گندم سقوط و دانه‌های روغنی صعود کرد!

بزرگ زاده در خاتمه یادآور شد: مجموع مخازن آب موجود در سدها ۲۵ میلیارد متر مکعب است که ۲۵ درصد نسبت به سال گذشته کاهش حجم وجود دارد البته باید در نظر داشت که ورودی سدها ۴۲ درصد کاهش داشته که با مدیریت انجام شده مخازن سدها نسبت به سال گذشته ۲۵ درصد کاهش داشته است زیرا رهاسازی‌ها مدیریت شده و درصد پرشدگی سدها ۴۹ درصد است.

حتما بخوانید : مسدودسازی حساب‌های اجاره‌ای ریسک‌های امنیتی را کاهش داد

برچسب ها :

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.