امروز: ۴ مرداد ۱۴۰۰ ساعت: ۱۸:۵۴

اشتراک گذاری در twitter
اشتراک گذاری در whatsapp
اشتراک گذاری در telegram

سرخ شدن “حوض سلطان” و تلنگر بزرگ به برنامه ریزان کشور

ایسنا/قم معاون فنی اداره کل محیط زیست استان قم سرخ شدن حوض سلطان را حاصل یک فرایند جالب و بسیار مهم و اقتصادی اکوسیستمی دانست که باید قدرآن را دانست و از آن بهره برد.

سید احمد شفیعی در گفت وگو با ایسنا با اشاره به سرخ شدن رنگ دریاچه حوض سلطان قم در حاشیه اتوبان قم، تهران گفت: یکی از نکاتی که در خصوص این دریاچه های فراشور فصلی در حوزه اکوسیستمی باید بیان کرد این است که شاید بسیاری حیات و فعالیت و زندگی و پویایی تالاب‎‌هایی چون حوض سلطان را باور نداشتند و اصلا این دریاچه را جزو تالاب ها به حساب نمی‌آوردند.

وی افزود: این تغییر رنگ در واقع یک تلنگر بسیار جدی به همه کسانی بود که تا کنون تصور می کردند که دریاچه حوض سلطان و نظایر آن را باید تبخیر کرد و با رشد معدن کاری، ذخایر آن را برداشت و به حال خود رها کرد.

معاون فنی اداره کل محیط زیست استان قم بیان کرد: یک سری جلبک‌های تک سلولی که دو تاژکی هستند در آب های شور رشد پیدا می‌کنند. زمانی که شوری آب از یک غلظت خاص بالاتر می رود رنگ ریزه سرخ تولید می شود که همان ماده کاروتن یا ویتامین آ است که در صنایع غذایی استفاده می کنیم.

وی گفت: کاروتن یا ویتامین آ در سطح و اشل صنعتی تولید می شود و یکی از مهمترین نیازهای بشر است که ارزش اقتصادی و دارویی بسیاری دارد و این پدیده اکولوژیکی ثابت کرد که چنین ظرفیت عظیمی را نباید به همین سادگی نادیده گرفت.

بخوانید  صادرات ۱۹۰ میلیون دلاری زعفران در سال ۹۹

وی اظهارکرد: امسال سطح ذخایر آبی دریاچه حوض سلطان نسبت به دهه های گذشته افزایش یافته و به نقل شرکت آب منطقه ای قم با تصویر هوایی ثابت شد که این سطح ذخیره از سال ۵۵ تا کنون در این دریاچه وجود نداشته است.

وی گفت: وقتی این سطح از آب ایجاد می شود و غلظت و شوری آب از یک سطحی فراتر می شود، کاروتن، خود را بروز می دهد و ثابت می کند که حفظ محیط زیست تا چه اندازه می تواند در روزهای سخت و همچنین توسعه اقتصاد مقاومتی به کمک ما بیاید.

وی با اشاره به آثار متعدد اقتصادی و فرهنگی و محیط زیستی این پدیده بیان کرد: اگر حق آبه های این دریاچه به درستی تامین شود هرساله چنین پدیده و این ظرفیت عظیم آبی را خواهیم داشت که از حیث گردشگری نیز جالب توجه خواهد بود. در کنار این ویژگی ۲۵۰ ماده و ویژگی اکولوژیکی دیگر نیز در این دریاچه وجود دارد که باید قدر آنها را دانست و از آن ها استفاده کرد.

انتهای پیام

اشتراک گذاری در facebook
اشتراک گذاری در twitter
اشتراک گذاری در whatsapp
اشتراک گذاری در telegram

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آخرین اخبار