کاهش قابل توجه بودجه مقابله با بیابان‌زایی
کاهش قابل توجه بودجه مقابله با بیابان‌زایی

رییس سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری کشور گفت: بودجه عملیات بیابان‌زدایی در کشور سال گذشته ۷۵۸۰ میلیارد ریال بود و در سطح ۱۲۷ هزار هکتار در ۲۲ استان عملیات بیابان‌زدایی انجام شد اما بودجه امسال این عملیات کاهش یافته است و به حدود ۲۶۰۰ میلیارد ریال رسیده است. به گزارش ایسنا، مسعود منصور در مراسم […]

رییس سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری کشور گفت: بودجه عملیات بیابان‌زدایی در کشور سال گذشته ۷۵۸۰ میلیارد ریال بود و در سطح ۱۲۷ هزار هکتار در ۲۲ استان عملیات بیابان‌زدایی انجام شد اما بودجه امسال این عملیات کاهش یافته است و به حدود ۲۶۰۰ میلیارد ریال رسیده است.

به گزارش ایسنا، مسعود منصور در مراسم روز جهانی مقابله با بیابان‌زایی که امروز در سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری کشور برگزار کرد، اظهار کرد: حدود سه دهه گذشته کنوانسیون مقابله با بیابان‌زایی تشکیل شد و همان زمان نیز یکی از دل‌نگرانی‌های ما وارد شدن فشار بیش از حد به طبیعت بود.

وی ادامه داد: در حال حاضر نزدیک به سه میلیارد نفر از مردم جهان در معرض آسیب‌های ناشی از بیابان‌زایی هستند و ۱۲ میلیون هکتار از عرصه‌های مستعد کشاورزی در آستانه تخریب یا رها شدن است.

وی با اشاره به اینکه بر اساس پیش‌بینی‌ها نیاز ما به منابع آب و غذا تا سال ۲۰۵۰ به ترتیب ۵۰ و ۵۵ درصد رشد خواهد کرد، گفت: هم اکنون نیز نزدیک به ۸۰۰ میلیون نفر در معرض فقر و گرسنگی قرار دارند.

رئیس سازمان جنگل‌ها ادامه داد: کشور ما در منطقه خشک قرار دارد و ۳۰ میلیون هکتار اراضی بیابانی داریم که۱۴ میلیون هکتار آن به عنوان مناطق بحرانی بیابانی است.

منصور با بیان اینکه کشور ما در سال ۱۳۷۵ با تصویب مجلس به کنوانسیون مقابله با بیابان‌زایی ملحق شد، گفت: الحاق ما به این کنوانسیون با تشکیل کارگروهی بود که براساس تصویب کارگروه سازمان جنگل‌ها به عنوان دبیرخانه کنوانسیون انتخاب شد.

رییس سازمان جنگل‌ها ضمن تاکید بر اینکه باید کنواسیون مقابله با بیابان‌زایی و کارگروه ملی ما تقویت شود، تصریح کرد: کشور ما در امر مقابله با بیابان‌زایی جزو کشورهای پیش‌رو است چراکه بیش از شش دهه است که فعالیت‌هایی را در این زمینه انجام می‌دهیم که نتیجه آن ایجاد دو میلیون هکتار جنگل دست کاشت بوده است.

وی درباره چرایی کاهش بودجه عملیات مقابله با بیابان‌زایی اظهارکرد: این بودجه از صندوق توسعه ملی تامین می‌شود و ممکن است نیازهای دیگر کشور در سال‌ جاری روی این مسئله تاثیرگذار بوده باشد. با این حال ما در تلاش هستیم که سطح عملیات ما در سال ۹۹ کاهش پیدا نکند.

به گفته منصور سال گذشته در ۲۲ استان که شامل ۱۴۰ شهرستان است در ۴۴۸ موقعیت اقدامات بیابان زدایی انجام شد که در مجموع هکتار ۳۴ هزار هکتار نهال‌کاری، ۱۰ هزار هکتار مالچ‌پاشی، ۹۰۰۰ هکتار احداث مدیریت هرزآب و ۴۴ هزار هکتار بادشکن انجام شده است.

رییس سازمان جنگل‌ها در پایان گفت: انتطار داریم که در سال ۹۹، در ۱۲۱ هزار هکتار از عرصه‌های بیابانی کشور عملیات بیابان‌زدایی انجام شود. امروز نیز با دستور وزیر جهاد کشاورزی ۴۴۸ پروژه مقابله با بیابان‌زایی افتتاح می‌شود و ۱۲۱ هزار هکتار پروژه‌های سال ۹۹ نیز آغاز خواهد شد.

انتهای پیام