سخنگوی گمرک ایران گفت: افغانستان ۸۷۰ هزار دلار جوجه یکروزه از ایران خریداری کرد که نشان دهنده ظرفیت بالای کشور در به دست آوردن بازارهای صادراتی برای این کالا است.
سید روحاله لطیفی سخنگوی گمرک ایران، در رابطه با شرایط صادرات مرغ اظهار کرد: طبق قوانین، زمانی که در کشور با مازاد مرغ مواجه باشیم از طریق مشوقهای صادراتی تولیدکنندگان را به صادرات تشویق میکنیم و برای تعادلبخشی به بازار هم زمانی که با کمبود یا کاهش تولید مواجه شویم، مشوقها را کاهش میدهیم تا میزان صادرات کاهش یافته و بازار با کمبود عرضه مواجه نشود.
وی با اشاره به شیوع بیماری کرونا (کووید-۱۹) و تاثیر آن کاهش مصرف مرغ در کشور خاطرنشان کرد: با شیوع کرونا میزان خرید مرغ در بازار کاهش یافت که با مازاد تولید رخ داده در روند تولید جوجه یکروزه هم تاثیر گذاشت و ماجراهای ناخوشایندی مانند معدوم سازی را در پی داشت، بنابراین باید فضایی فراهم میشد تا تولیدکنندگان بتوانند مازاد تولید خود را صادر و ارزآوری کنند.
لطیفی با بیان اینکه اقتصاد و مدیریت تولید در کشور ما برنامه خاصی ندارد و این بیبرنامگی باعث از دست رفتن بازارهای هدف میشود؛ اظهار کرد: صادرات در کشور ما بدون برنامه و به صورت موردی اتفاق میافتد و پایبند به اصول مدونی نیست، به همین دلیل متاسفانه ما شریک صادراتی خوبی محسوب نمیشویم، اما در مقابل واردکننده خوب و منظمی هستیم!
سخنگوی گمرک ایران در رابطه با صادرکنندگان مرغ و جوجه یکروزه تصریح کرد: صادرکنندگان این کالاها تولیدکنندگان هستند و شرکت پشتیبانی امور دام تنها مرغهای مازاد را جهت تامین ذخایر استراتژیک کشور خریداری و ذخیره سازی میکند و ناگزیر است نگاه وارداتی جهت تنظیم بازار داشته باشد، بنابراین اجازه صادرات هیچ نوع محصول و کالایی را نخواهد داشت.
لطیفی با اشاره به کشورهای مقصد ایران برای صادرات مازاد جوجه یکروزه در کشور اعلام کرد: از مقطع زمانی مازاد تولید جوجه یکروزه در ایران تا کنون، افغانستان ۸۷۰ هزار دلار جوجه یکروزه از ایران خریداری کرده است که اتفاق خوبی محسوب میشود و واحدهای تولیدی باید میزان تولید را با رویکرد صادراتی افزایش دهند تا هم بازار در حال تصاحب افغانستان را از دست ندهیم و هم بازار کشورهای دیگر همسایه مانند پاکستان و عراق را نیز به دست آوریم.