تداوم بررسیها درباره گودال تازه کشفشده در ساحل دریاچه ارومیه؛
نظر متناقض دو کارشناس درباره منشأ گودال ۷۰ متری دریاچه ارومیه

به گزارش عصر کشاورزی، با ادامه تحقیقات در خصوص گودال تازه شکلگرفته در سواحل جنوبی دریاچه ارومیه، دو کارشناس مسئول استانی زوایای مختلفی از این موضوع را مطرح کردند.
حجت جباری، مدیرکل حفاظت محیط زیست آذربایجان غربی، در این باره گفت:
«تحقیقات در زمینه گودال آب تشکیل شده در سواحل جنوبی دریاچه ارومیه از روز پنجشنبه آغاز شده و همچنان ادامه دارد. مساحت این گودال آب ۷۰ متر بوده و در ۷۰۰ متری ساحل دریاچه ارومیه واقع است. باتوجه به آبیاری اراضی پایاب توسط سد مخزنی حسنلو، آبهای کشاورزی از مسیر آبهای زیرزمینی بوسیله بخشی از سواحل دریاچه ارومیه به سطح زمین نفوذ میکند. آب موجود در این گودال به علت فشاری که به لجنها وارد کرده آنها را به کنار رانده و در نهایت به شکل گودالی نمایان شده است. در مناطق دیگری از سواحل دریاچه ارومیه هم گودال آب وجود دارد که این گودالها یا دستساز بودند یا در نتیجه حرکتهای زمین و فشار لجنها بیرون زدهاند. درباره اظهارات منتشر شده در زمینه گرم بودن آب گودال جدید در سواحل دریاچه ارومیه نیز باید گفت این گرمی به علت تابش نور آفتاب بوده و در حد جوش نیست.»
از سوی دیگر مجید رستگاری، مدیرعامل شرکت آب منطقهای آذربایجان غربی، نظر دیگری مطرح کرد:
«گودال ایجاد شده در دل دریاچه ارومیه ظهور چشمه جدید آبهای زیرزمینی است. ظهور چشمه در دریاچه ارومیه پدیده جدیدی نیست. چنانچه میدانیم دریاچه ارومیه در پستترین قسمت حوضه آبریز دریاچه ارومیه واقع شده است و تمامی روانآبها و آبهای زیرزمینی در اثر نیروی گرانشی به سمت دریاچه جریان مییابند. جریان خروجی آبهای زیرزمینی دشتهای حاشیه دریاچه در بستر دریاچه نیز تداوم داشته و به صورت چشمه در آن تخلیه میشود. آبهای زیرزمینی گاهاً در مسیر خود به سنگهای آذرین برخورد کرده و پس از داغ شدن با فشار به صورت چشمههای هیدروترمال به سطح زمین راه پیدا میکنند. وجود چشمههای آبگرم در حاشیه و اطراف دریاچه موید این موضوع است. آبهای هیدروترمال در اثر برخورد به مخزن ماگما مقداری از مواد را در خود حل کرده و در اکثر مواقع با گاز و بخار آب همراه هستند و چشمه آبگرم مشاهده شده در بستر دریاچه نیز جز این دسته از چشمهها بوده که در اثر تجمع گاز و بخار آب در زیر لایههای لجنی به صورت انفجاری ظهور پیدا کرده است. نمونههای مشابه این پدیده را در گلفشانها میتوان مشاهده کرد.»
در شرایطی که ادله دو کارشناس تفاوتهای محسوسی دارد و هنوز هیچ کدام از فرضیهها قطعی نشده، بررسیهای میدانی و تخصصی کارشناسان ادامه دارد. نتایج نهایی پس از پایان تحقیقات اعلام خواهد شد.
برچسب ها :دریاچه ارومیه ، گودال دریاچه
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰