کد خبر : 149876
تاریخ انتشار : چهارشنبه 21 خرداد 1404 - 15:54

اژدهای نیرومند چین خطرناک‌تر از همیشه / برد رادار «جی ۲۰» سه برابر شد!

اژدهای نیرومند چین خطرناک‌تر از همیشه / برد رادار «جی ۲۰» سه برابر شد!

جنگنده پنهان‌کار J-20 چین یا همان «اژدهای نیرومند»، حالا دشمن را در فاصله سه برابری برد پیشین شناسایی می‌کند. این پیشرفت بزرگ به لطف کاربید سیلیکون (SiC) محقق شده است.

اژدهای نیرومند چین خطرناک‌تر از همیشه / برد رادار «جی ۲۰» سه برابر شد!

به گزارش عصر کشاورزی، جی ۲۰ مشهور به «اژدهای نیرومند» جنگنده‌ای نسل پنجم و پنهان‌کار است. در جنگنده‌ها برد رادار اهمیت زیادی دارد چرا که به خلبان این امکان را می‌دهد تا در فاصله‌ای ایمن دشمن را شناسایی و شکار کند. در همین راستا به تازگی با استفاده از فناوری کاربید سیلیکون «SiC» برد رادار جی ۲۰ تا بیش از ۳ برابر افزایش یافته است. این فناوری را یک تیم پژوهشی در دانشگاه شاندونگ توسعه داده‌اند.

کاربید سیلیکون چیست؟

کاربید سیلیکون ترکیبی از سیلیکون و کربن است که توانایی کار در دماها و ولتاژهای بسیار بالاتر از سیلیکون تراشه‌های کامپیوتری را دارد. به زبان ساده، اگر سیلیکون یک موتور معمولی باشد، کاربید سیلیکون مثل یک موتور تقویت‌شده است که می‌تواند فشار و حرارت بیشتری را تحمل کند بدون اینکه خراب شود. این ویژگی باعث شده رادارهایی که از SiC ساخته شده‌اند بتوانند سیگنال‌های راداری را با قدرت بیشتری ارسال و دریافت کنند. به این ترتیب اهداف در فواصل دورتر تشخیص داده می‌شوند.

در دنیای فناوری‌های نظامی جنگنده J-20 را رقیب مستقیم جنگنده آمریکایی F-22 می‌دانند. چشم جنگنده رادار آن است و اکنون با به‌کارگیری رادارهای مجهز به چیپ‌های SiC، این پرنده می‌تواند تهدیدها را زودتر شناسایی کند و فرصت بیشتری برای اقدام در میدان نبرد داشته باشد.

کاربید سیلیکون علاوه بر استفاده در رادارها و موشک‌ها، در باتری‌های خودروهای برقی نقش مهمی دارد و باعث افزایش طول عمر و مسافت پیمایش می‌شود. این ماده همچنین در شبکه‌های برق هوشمند، ارتباطات کوانتومی و فناوری‌های فضایی کاربرد دارد.

بیشتر بخوانید  پشت‌پرده انهدام بمب‌افکن‌های اتمی روسیه/ اوکراین چگونه «تار عنکبوت» را تنید؟

اژدهای نیرومند چین خطرناک‌تر از همیشه / برد رادار «جی ۲۰» سه برابر شد!

تراشه‌های رایج در موبایل‌ها و کامپیوترها از سیلیکون ساخته شده‌اند که تا حدود ۱۵۰ درجه سانتی‌گراد تحمل گرما دارند. اما SiC می‌تواند در دماهای بالای ۶۰۰ درجه بدون مشکل کار کند.

با محدودیت‌های صادرات فناوری پیشرفته توسط آمریکا و متحدانش، توسعه فناوری SiC در داخل چین باعث شده کشور کمتر به واردات وابسته باشد و قدرت دفاعی خود را تقویت کند.

منبع: scmp

۵۸۵۸

حتما بخوانید : لوکس‌ترین خودروی قرن در راه است! /عکس
امروز خبری منتشر نشده است.

برچسب ها :

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.