کد خبر : 151093
تاریخ انتشار : پنجشنبه 22 خرداد 1404 - 9:44

کرمان، اقلیمی از تمام ایران با زخمی عمیق از تغییر اقلیم و خشکسالی

کرمان، اقلیمی از تمام ایران با زخمی عمیق از تغییر اقلیم و خشکسالی

کرمان، اقلیمی از تمام ایران با زخمی عمیق از تغییر اقلیم و خشکسالی محسن جعفری‌نژاد به مناسبت هفته محیط زیست در گفت‌وگو با ایسنا به این مسائل پرداخته و با تأکید بر نقش تغییرات اقلیمی در تشدید بحران‌های محیط زیستی کرمان افزود: ما امروز با ترکیبی از خشکسالی، سوء‌مدیریت سرزمینی و افزایش دمای هوا مواجه

کرمان، اقلیمی از تمام ایران با زخمی عمیق از تغییر اقلیم و خشکسالی

محسن جعفری‌نژاد به مناسبت هفته محیط زیست در گفت‌وگو با ایسنا به این مسائل پرداخته و با تأکید بر نقش تغییرات اقلیمی در تشدید بحران‌های محیط زیستی کرمان افزود: ما امروز با ترکیبی از خشکسالی، سوء‌مدیریت سرزمینی و افزایش دمای هوا مواجه هستیم که تأثیر مستقیم بر منابع آب و حیات‌وحش استان گذاشته است. شرایط زیستی استان به‌شدت آسیب‌پذیر شده و اگر چاره‌اندیشی نشود، با بحران‌های غیرقابل جبرانی روبه‌رو خواهیم بود.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان کرمان درباره وضعیت تنوع زیستی استان گفت: کرمان بیش از ۱۵ درصد از مساحت خود را تحت مدیریت محیط زیست قرار داده و دارای ۲۴ منطقه حفاظت‌شده، پارک ملی و مناطق شکار ممنوع و … است. در این استان بیش از ۱۳۰۰ گونه گیاهی شناسایی شده و همچنین گونه‌هایی نظیر یوزپلنگ ایرانی و خرس سیاه وجود دارد و «زاغ بور» به‌عنوان نمادهای جانوری استان مطرح‌ است. کرمان به دلیل تنوع اقلیمی بالا، نمونه‌ای کوچک از کل اقلیم ایران را در خود جای داده و از این جهت در میان استان‌های کشور بی‌نظیر است.

وی همچنین با اشاره به شرایط شکننده تالاب‌های کرمان از جمله «تالاب جازموریان» در جنوب و «فرهنگ‌آباد» در شهرستان انار گفت: این تالاب‌ها ظرفیت‌های طبیعی بسیار ارزشمندی برای استان هستند که در سایه تغییرات اقلیمی و کاهش بارندگی به‌شدت در معرض نابودی قرار گرفته‌اند.

جعفری‌نژاد در بخش دیگری از سخنانش به لزوم آموزش و مشارکت جوامع محلی برای مقابله با بحران‌های محیط زیستی پرداخت و افزود: ما در همکاری با ستاد بحران استان و اداره منابع طبیعی، طرح‌هایی برای آموزش جوامع محلی و تجهیز آنها به ابزارهای لازم برای مقابله با حوادثی چون آتش‌سوزی داریم. اما بدون حمایت مالی و اجرایی مؤثرتر از سوی نهادهای بالادستی، امکان پوشش کامل این مناطق وجود ندارد.

بیشتر بخوانید  توضیحات دادستان یاسوج درباره پرونده شهادت محیطبان خاییز

در پاسخ به پرسشی درباره وضعیت آماری حیات‌وحش، وی گفت: آمار دقیقی از جمعیت گونه‌هایی مثل پلنگ و خرس سیاه وجود ندارد، چراکه این گونه‌ها به طور معمول قابل سرشماری نیستند، اما مشاهدات میدانی حاکی از حضور و پراکندگی مناسب آن‌ها در استان است. برای خرس سیاه آسیایی نیز برنامه عملیاتی تعریف کرده‌ایم و در تلاش هستیم مرکزی برای نگهداری، درمان و بازپروری این گونه راه‌اندازی کنیم تا در صورت آسیب، بتوان آن را دوباره به طبیعت بازگرداند.

جعفری‌نژاد در پایان با تأکید بر تهدیدهای پیش‌روی تنوع زیستی کرمان افزود: کرمان دارای خزندگان، پرندگان، حشرات و حتی گونه‌های خاص ماهیان بومی در رودخانه‌هاست. اما این زیست‌بوم گسترده تنها در صورتی قابل حفاظت خواهد بود که زیرساخت‌های حفاظتی و مدیریتی، به‌ویژه در مناطق بحرانی تقویت شود.

انتهای پیام

حتما بخوانید : کنفرانس اقیانوس سازمان ملل؛ تاکید بر لازم الاجرا شدن «پیمان دریاهای آزاد»
امروز خبری منتشر نشده است.

برچسب ها :

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.