کد خبر : 151403
تاریخ انتشار : پنجشنبه 22 خرداد 1404 - 15:27

تبریز، پایتخت محیط زیستی آسیا در سال ۲۰۲۵ شد

تبریز، پایتخت محیط زیستی آسیا در سال ۲۰۲۵ شد

تبریز، پایتخت محیط زیستی آسیا در سال ۲۰۲۵ شد به گزارش عصر کشاورزی به نقل از ایسنا به نقل از روابط عمومی سازمان حفاظت محیط زیست ، ناصر منوچهری  در همایش «با هم برای تبریز سبز، از تبریز برای آسیا» که در سالن آمفی‌تئاتر اداره کل محیط زیست برگزار شد، با اشاره به نقش انسان

تبریز، پایتخت محیط زیستی آسیا در سال ۲۰۲۵ شد

به گزارش عصر کشاورزی به نقل از ایسنا به نقل از روابط عمومی سازمان حفاظت محیط زیست ، ناصر منوچهری  در همایش «با هم برای تبریز سبز، از تبریز برای آسیا» که در سالن آمفی‌تئاتر اداره کل محیط زیست برگزار شد، با اشاره به نقش انسان در ایجاد بحران‌های زیست‌محیطی گفت: ارتباط انسان با طبیعت در سه دوره تاریخی قابل تفکیک است؛ دوره تسلط طبیعت بر انسان، دوره تسلط انسان بر طبیعت و دوره تعامل انسان با طبیعت. 

وی دوره دوم را بحرانی‌ترین دوره در تاریخ این رابطه دانست و افزود: هرچند در این دوره توسعه‌ای به ظاهر اتفاق افتاده اما در اغلب کشورها این توسعه به بهای تخریب محیط زیست و نابودی منابع طبیعی حاصل شده است.

رئیس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان تبریز با بیان اینکه پیامدهای منفی این دوره همچنان ادامه دارد، خاطرنشان کرد: وضعیت نگران‌کننده تالاب‌ها نمونه‌ای بارز از این آسیب‌هاست. تالاب‌هایی که باید نقش تعدیل‌کننده در آب‌وهوا و پناهگاهی برای گونه‌های زیستی داشته باشند، امروز به کانون‌های تولید گرد و غبار بدل شده‌اند. سال گذشته شاهد خشک شدن کامل تالاب قوری‌گل بودیم.

منوچهری با اشاره به بحران شدید کم‌آبی در این منطقه، افزود: مشکل تأمین آب شرب از مرز بحران گذشته و به ورشکستگی آبی رسیده‌ایم. هنوز تابستان آغاز نشده، آب بسیاری از مناطق روستایی با تانکر تأمین می‌شود.

رئیس اداره حفاظت محیط زیست تبریز در ادامه از انتخاب این شهر به‌عنوان پایتخت محیط زیستی کشورهای آسیایی در سال ۲۰۲۵ ابراز خرسندی کرد، گفت: از تمام عواملی که در این انتخاب نقش داشتند، قدردانی می‌کنم. این رویداد فرصتی برای هم‌افزایی بین نهادهای دولتی و مشارکت مردمی در راستای حل مشکلات زیست‌محیطی شهر تبریز است.

بیشتر بخوانید  جزییات شهادت محیط‌بان هدایت‌الله دیده‌بان

منوچهری مهم‌ترین چالش‌های زیست‌محیطی شهر تبریز را مدیریت نامناسب پسماند، کمبود سرانه فضای سبز، عدم تکمیل مدول دوم تصفیه‌خانه فاضلاب شهری و آلودگی هوا ناشی از ناوگان فرسوده حمل‌ونقل برشمرد، تأکید کرد: برای عبور از این بحران‌ها، همه دستگاه‌ها به‌ویژه شهرداری کلانشهر تبریز باید به‌طور جدی وارد عمل شوند.

انتهای پیام

حتما بخوانید : اصلاح قانون «حمل و به‌کارگیری سلاح» ۹ سال معطل مانده؛ محیط‌بانان جان می‌دهند
امروز خبری منتشر نشده است.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.