کد خبر : 194079
تاریخ انتشار : شنبه 21 تیر 1404 - 14:50

آمادگی مسکو برای جبران تخطی از سهمیه اوپک‌پلاس

آمادگی مسکو برای جبران تخطی از سهمیه اوپک‌پلاس

معاون نخست‌وزیر روسیه از آمادگی این کشور برای جبران تخطی از سهمیه تولید خود در قالب توافق اوپک‌پلاس در ماه‌های اوت و سپتامبر مطابق برنامه ارائه‌شده خبر داد.

آمادگی مسکو برای جبران تخطی از سهمیه اوپک‌پلاس

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از اینترفکس، الکساندر نواک روز جمعه (۲۰ تیر) اعلام کرد: روسیه در نظر دارد تخطی از سهمیه خود در چارچوب توافق ائتلاف تولیدکنندگان عضو سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) و متحدانش (اوپک‌پلاس) را در ماه‌های اوت و سپتامبر به‌طور کامل جبران کند.

بر اساس برنامه ارائه‌شده از سوی روسیه به دبیرخانه اوپک، مسکو باید مازاد عرضه خود را که از ماه آوریل ۶۹۱ هزار بشکه در روز بوده است، جبران کند.

اوپک‌پلاس که حدود نیمی از نفت جهان را تولید می‌کند، از سال ۲۰۲۲ برای حمایت از بازار، در چند مرحله به‌صورت داوطلبانه و تصمیم جمعی تولید خود را حدود ۵ میلیون بشکه کاهش داده بود، اما هشت کشور عضو این ائتلاف از آوریل امسال روند بازگرداندن تدریجی کاهش عرضه داوطلبانه اضافه روزانه ۲ میلیون و ۲۰۰ هزار بشکه‌ای را آغاز کرده‌اند.

هشت عضو اوپک‌پلاس لغو کاهش عرضه داوطلبانه اضافه خود را در ماه آوریل با ۱۳۷ هزار بشکه آغاز کردند و پس از آن، در ماه‌های مه، ژوئن و ژوئیه، با وجود افت قیمت نفت، هر ماه روزانه ۴۱۱ هزار بشکه از این کاهش عرضه داوطلبانه اضافه را به بازار برگرداندند. این هشت کشور در نشست روز شنبه لغو روزانه ۵۴۸ هزار بشکه دیگر را برای ماه اوت تصویب کردند.

منابع آگاه اعلام کرده‌اند که قزاقستان و عراق نیز بالاتر از سهمیه تعیین‌شده تولید کرده‌اند؛ موضوعی که برخی اعضای اوپک‌پلاس از جمله عربستان را خشمگین کرده و این گروه را به فروش نفت بیشتر برای بازیابی سهم بازار ترغیب کرده است.

بیشتر بخوانید  صادرات نفت عربستان در ژوئن ۲۰۲۵ افزایشی شد

نواک همچنین اعلام کرد: دولت روسیه هنوز در حال بررسی ممنوعیت کامل صادرات بنزین است و این تصمیم به قیمت‌های بازار در چند روز آینده بستگی دارد.

اکنون محدودیت‌هایی فقط برای بخش کوچکی از صادرات بنزین از سوی فروشندگان دوباره وجود دارد، در حالی که شرکت‌های نفتی همچنان مجوز فروش سوخت به خارج از کشور را دارند، این محدودیت‌ها تا ۳۱ اوت (نهم شهریور) برقرار است.

روسیه سالانه حدود ۴۴ میلیون تن بنزین تولید می‌کند و مصر و ترکیه واردکنندگان اصلی سوخت این کشور هستند.

به گفته منابع آگاه، روسیه صادرات بنزین را در سه ماه نخست سال ۲۰۲۵ حدود ۱.۵ برابر نسبت به مدت مشابه سال گذشته میلادی افزایش داده و به حدود ۲ میلیون و ۴۰۰ هزار تن رسانده است.

حتما بخوانید : صندوق‌های جسورانه؛ پیشران نوآوری و بازگشت سرمایه به بورس
امروز خبری منتشر نشده است.

برچسب ها :

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.