رئیس اتاق اصناف کشاورزی طبس: ؛
تداوم شرایط فعلی به تباهی کشاورزی و دامپروری در این شهرستان منجر میشود

خشکسالی بیسابقه، قطعی برق و کمبود حمایت دولتی، کشاورزی و دامپروری در طبس را به لبه پرتگاه کشانده است. رئیس اتاق اصناف کشاورزی این شهرستان هشدار میدهد که اگر دولت به سرعت وارد عمل نشود، شاهد نابودی این بخش حیاتی خواهیم بود.
به گزارش عصر کشاورزی، مسعودرضا بندگی، رئیس اتاق اصناف کشاورزی و منابع طبیعی شهرستان طبس، با اشاره به شرایط بحرانی این شهرستان گفت: «افقی که با این شرایط در پیش رو داریم جز تباهی کشاورزی و دامپروری در طبس نیست.»
وی افزود: «در تابستان گذشته میزان تبخیر در این شهرستان بیسابقه بود، حتی چند روزی گرمترین شهر جهان لقب گرفت که با این گرمای شدید، قطع برق چاهموتورها همچون تبری بر فرق کشاورزان است.»
بندگی، قطع برق چاهها، خشکسالی وحشتناک، سرما و یخبندان شدید زمستان گذشته، گرمای شدید فروردینماه سال جاری، قیمت پایین خرید تضمینی گندم و خشک بودن مراتع را مهمترین دلایل تباهی پیش رو عنوان کرد. وی همچنین با اشاره به خشکسالی و نبود باران و گرما و سرمای طاقتفرسا در برخی نقاط، گفت: «بستر مناسبی برای کانون آفات مهیا شده است.»
بندگی با تاکید بر اینکه حال و روز کشاورزان، دامداران و عشایر طبسی خوب نیست گفت: «انگار کسی درک نمیکند که حال برقرارکنندگان امنیت غذایی کشور خراب است.»
وی آمار مقایسهای وضعیت بارندگی شهرستان طبس را تا تاریخ ۸ اردیبهشت امسال اینگونه عنوان کرد: سال زراعی جاری ۲۷.۵ میلیمتر و سال زراعی گذشته ۴۳.۷ میلیمتر بوده که در بلندمدت ۷۲ درصد عنوان کرد.
بر اساس این آمار، کاهش بارندگی نسبت به سال گذشته ۳۷ درصد و کاهش بارندگی نسبت به بلندمدت ۶۲ درصد گزارش شده است.
رئیس اتاق اصناف کشاورزی طبس با اشاره به اینکه با گذشت این مدت و شرایط نبود بارندگی و البته گرفتاریهای برق که مزید بر علت شده و هیچ جلسهای برگزار نشده است، گفت: «دیگر باید جلسه فوق بحران خشکسالی با تمامی اعضای ستاد گرفته شود.»
وی درخواست بازدید از مزارع، مراتع و صحبت با تولیدکنندگان شهرستان را برای درک بهتر آنچه رخ داده مطرح کرد و افزود: «شاید مسئولان بعد از دیدن و شنیدن مستقیم عارضهای که بر جان کشاورزی و دامپروری و البته مراتع طبس افتاده بتوانند تصمیم بهتری بگیرند.»
راهکار برونرفت از بحران
مسعودرضا بندگی برای برونرفت از آنچه بر تولیدکنندگان آوار شده است گفت: «تنها راهکار، طرح آبیاری زیرسطحی است که خوشبختانه در سطح کمی اجرا شده و موفقیتآمیز بوده است. در صورت حمایت دولت، قطعاً در مصرف بهینه آب صرفهجویی خوبی خواهد شد. با اجرای این طرح، راندمان آب بالا رفته و با همین آب موجود، سطح سبز شهرستان چند برابر خواهد شد. حتی با اجرای این طرح دیگر نیازی به حفر چاه و گالری در قناتها نیست. اگر مسئولان جهادکشاورزی استان، استاندار و دیگر متولیان همت کنند حتماً موفق به کاهش خسارات خواهیم شد چرا که مسئولان استان یزد هم اکنون طرح آبیاری زیرسطحی را اجرا کردهاند و با یک حلقه چاه با دبی ۴ تا ۵ لیتر در ثانیه بالغ بر ۴۰ هکتار سطح زیر کشت پسته کاریشان را زنده نگه داشتهاند.»
بندگی اظهار امیدواری کرد: «در سال سرمایهگذاری در تولید، به معنی واقعی برای یکبار هم شده دولت از کشاورزان، دامداران و عشایر طبس حمایت کند.»
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰