کد خبر : 71102
تاریخ انتشار : سه شنبه 15 خرداد 1403 - 14:21

قیام خونین ۱۵ خرداد ۱۳۴۲: نقطه عطف مبارزات ضد استبدادی در ایران

قیام خونین ۱۵ خرداد ۱۳۴۲: نقطه عطف مبارزات ضد استبدادی در ایران
در خرداد ۱۳۴۲، رژیم پهلوی با دستور محمد رضا شاه به دستگیری امام خمینی (ره) در قم اقدام کرد. این بازداشت به دلیل اعتراضات ایشان علیه سیاست‌های ضد اسلامی رژیم طاغوت، از جمله کاپیتولاسیون (مصونیت مستشاران آمریکایی) و اصلاحات آمریکاییِ موسوم به انقلاب سفید بود.؛

سید مهدی نیّر در پایگاه اندیشه خوزستان نوشت :  در خرداد ۱۳۴۲، رژیم پهلوی با دستور محمد رضا شاه به دستگیری امام خمینی (ره) در قم اقدام کرد. این بازداشت به دلیل اعتراضات ایشان علیه سیاست‌های ضد اسلامی رژیم طاغوت، از جمله کاپیتولاسیون (مصونیت مستشاران آمریکایی) و اصلاحات آمریکاییِ موسوم به انقلاب سفید بود.

با انتشار خبر بازداشت امام، مردم در شهرهای قم، تهران، ورامین، شیراز و مشهد به خیابان‌ها ریختند. رژیم پهلوی با وحشیانه‌ترین روش‌ها، تظاهرات مسالمت‌آمیز را سرکوب کرد. نیروهای نظامی با تانک و مسلسل به روی مردم آتش گشودند، که بر اساس منابع تاریخی، صدها نفر شهید و هزاران نفر مجروح یا دستگیر شدند.

این قیام، آغازگر نهضت اسلامی به رهبری امام خمینی (ره) شد و نشان داد که مردم ایران پشتیبان روحانیت و ارزش‌های اسلامی هستند.همچنین الهام‌بخش انقلاب اسلامی ۱۳۵۷ شد و ثابت کرد که مبارزه مسلحانه تنها راه مقابله با استبداد نیست.

امام خمینی (ره) فرمودند: “۱۵ خرداد را باید تاریخ آغاز انقلاب اسلامی دانست.” این قیام، پیش‌زمینه‌ای برای پیروزی انقلاب بود و یادآور ظلم‌ستیزی و شجاعت مردم ایران در برابر دیکتاتوری است.

درس‌های قیام:
۱. وحدت مردم و روحانیت در برابر استکبار.
۲. مقاومت بدون خشونت میتواند پایه‌های حکومت ستمگر را بلرزاند.
۳. شهادت، راه پیروزی است، چنان‌که خون شهدای ۱۵ خرداد، بذر انقلاب را کاشت.

و این چنین شد که ۱۵ خرداد نماد مبارزه با استبداد و استعمار بود و ثابت کرد که*اراده ملت، شکست‌ناپذیر است.

برچسب ها :

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.