کد خبر : 82469
تاریخ انتشار : سه شنبه 23 اردیبهشت 1404 - 8:38

رقابت تحقیرآمیز انسان و ابرکامپیوتر ژاپنی

رقابت تحقیرآمیز انسان و ابرکامپیوتر ژاپنی

در مسابقه «نبرد سوپر کیسان» شرکت‌کنندگان باید به مصاف ابرکامپیوتر فوگاکو می‌رفتند اما با شکستی تحقیرآمیزی مواجه شدند.

۰۸:۳۸ ۲۳ اردیبهشت ۱۴۰۴

عصر کشاورزی – در مسابقه «نبرد سوپر کیسان» (Super Keisan Battle) شرکت‌کنندگان باید به مصاف ابرکامپیوتر فوگاکو می‌رفتند، اما با شکستی تحقیرآمیزی مواجه شدند. جایزه این مسابقه بسیار وسوسه‌کننده است: «بلیت یک‌روزه استفاده نامحدود از فوگاکو». فوگاکو درحال‌حاضر در رتبه ششم قدرتمندترین ابرکامپیوتر‌های جهان قرار دارد که می‌تواند ۴۴۲ پتافلاپس‌برثانیه محاسبات انجام دهد. بر فرض محال، اگر کسی برنده این مسابقه می‌شد، می‌توانست با این توان پردازشی کار‌های بزرگی انجام دهد.

مسابقه فوگاکو بسیار ساده است و می‌توان حدس زد هیچ انسانی نمی‌تواند برنده آن باشد. شرکت‌کننده باید در این مسابقه در ۱۰ ثانیه تا حد امکان عدد‌های مختلفی را با هم جمع ببندد. بیشتر شرکت‌کنندگان توانستند فقط ۱۰ یا ۱۱ عمل جمع را انجام دهند و افرادی نیز که در ریاضی مهارت بالایی داشتند، توانستند به رکورد ۱۳ برسند، اما نتیجه فوگاکو باورنکردنی بود. این ابرکامپیوتر توانست در ۱۰ ثانیه ۴,۴۲۰,۱۰۰,۰۰۰,۰۰۰,۰۰۰,۰۰۰ عمل جمع انجام دهد؛ این رقم بزرگ به حروف می‌شود: ۴ کوانتیلیون و ۴۰۰ و ۲۰ کوادریلیون و ۱۰۰ تریلیون.

 

در شبکه‌های اجتماعی نیز این مسابقه بازخورد‌های جالبی داشته است. برخی کاربران به‌شوخی می‌گویند اگر شما بتوانید فوگاکو را شکست دهید، دیگر اصلاً نیازی به استفاده یک‌روزه از آن نخواهید داشت. برخی افراد می‌گویند اگر انسان بتواند خودکارش را چنان به‌تندی حرکت بدهد که در ۱۰ ثانیه ۴ کوانتیلیون محاسبه انجام دهد، کیهان به فروپاشی می‌رسد.

البته در این مسابقه حتی اگر برابر فوگاکو شکست می‌خوردید، برای تسلی خاطرتان یک مجسمه فوگاکو مینیاتوری به خانه می‌بردید. فوگاکو ۱۵۸ هزار و ۹۷۶ گره محاسباتی دارد که هر کدام با ریزپردازنده فوجیتسو A۶۴FX کار می‌کنند.

 

منبع: خبر آنلاین

برچسب ها :

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.