کد خبر : 88485
تاریخ انتشار : پنجشنبه 25 اردیبهشت 1404 - 6:15

ترمز افزایش قیمت کالاهای اساسی کشیده می‌شود؟ +جدول قیمت کالاهای اساسی

ترمز افزایش قیمت کالاهای اساسی کشیده می‌شود؟ +جدول قیمت کالاهای اساسی

به گزارش خبرنگار مهر، رصد بازار کالاهای اساسی مصرف روزانه خانوار ایرانی در هفته چهارم اردیبهشت ۱۴۰۴ انجام شد. بازار روغن همچنان تولیدکنندگان روغن کشور در توزیع روغن خوراکی عملکرد ضعیفی دارند و این محصول بازار کالاهای اساسی قطره چکانی عرضه می‌شود. در خرده فروشی‌ها همچنان روغن خوراکی آفتاب گردان موجود نیست و فروشندگان خرد

به گزارش خبرنگار مهر، رصد بازار کالاهای اساسی مصرف روزانه خانوار ایرانی در هفته چهارم اردیبهشت ۱۴۰۴ انجام شد.

بازار روغن

همچنان تولیدکنندگان روغن کشور در توزیع روغن خوراکی عملکرد ضعیفی دارند و این محصول بازار کالاهای اساسی قطره چکانی عرضه می‌شود.

در خرده فروشی‌ها همچنان روغن خوراکی آفتاب گردان موجود نیست و فروشندگان خرد عنوان می‌کنند تولیدکنندگان آنها را ملزم به خرید یک کارتن (روغن خوراکی ۱۲ عدد و نباتی ۴ قوطی) می‌کنند که هزینه کردن برای حمل و نقل این تعداد محدود صرفه اقتصادی ندارد ضمن آنکه پاسخگو بازار تقاضا نیست.

این در حالی است که واردکنندگان روغن خام و تولیدکنندگان روغن خوراکی ارز دولتی برای این محصول استراتژیک دریافت کرده‌اند و قیمت گذاری روغن خام در ایران بالاتر از نرخ جهانی است با این وجود به دلیل عدم نظارت از سوی دستگاه‌های نظارتی از تعزیرات تا وزارت جهاد کشاورزی و صنعت، معدن و تجارت سبب شده تا توزیع این کالای پرمصرف قطره چکانی توزیع شود.

از سوی دیگر عدم شفاف در زنجیره تولید و توزیع سبب شده تا تولیدکنندگان صنف و صنعت مبادرت به خرید مازاد نیاز کرده و انبار کنند. بخشی از روغن‌های تولیدی با ارز دولتی به شکل غیررسمی سر از بازار آزاد درآورده و سوداگران بازار سیاه ایجاد کرده‌اند.

برخی فروشندگان خرد این کالا را از بازار آزاد با قیمت بالاتر ناچار به خرید هستند و با سود بالاتر به فروش می‌رسانند. به عنوان مثال در حالی که روی قوطی روغن نباتی ۵ کیلو گرمی خورده قیمت مصرف کننده ۳۶۹.۵۰۰ تومان خرده‌فروش‌ها آن را ۴۰۰ تا ۴۵۰ هزار تومان به فروش می‌رسانند.

قند و شکر

به گفته فروشگاه‌داران بیش از ۳ هفته است که شکر توزیع نشده است. بخشی از این بازار مربوط به محصولاتی با بسته بندی بدون درج هیچ نوشته‌ای مبنی بر پروانه کسب، تاریخ تولید و انقضا، قیمت و… است. فروشندگان سلیقه‌ای قیمت گذاری کرده و هر بسته به ظاهر یک کیلو گرمی با نرخ ۶۵ هزار تومان به فروش می‌رسد.

توزیع غیررسمی برخی از بسته‌ها تولید ۱۴۰۵ خورده و تاریخ انقضا ۱۴۰۳. این امر نشان می‌دهد نظارتی بر تولید و عرضه برخی کالاهای اساسی از جمله قند و شکر وجود ندارد.

بازار گوشت قرمز

از ابتدا سال توزیع گوشت دولتی محدود شده و مجدد شاهد صف‌هایی در ابتدا صبح جلوی برخی فروشگاه‌های زنجیره‌ای هستیم. این محدودیت در چند هفته اخیر بیشتر نمود پیدا کرده است.

توزیع بسته‌های دو کیلو گرمی گوشت قرمز دولتی به مبلغ ۶۳۲ هزار تومان که از سال گذشته آغاز شد همچنان در برخی فروشگاه‌های زنجیره‌ای ادامه دارد و عرضه گوشت چرخ کرده دولتی با قیمت ۲۷۵ هزار تومان نیز به شکل محدود هفتگی در حال انجام است.

بازار مرغ و ماهی

هر کیلو گرم گوشت بوقلمون ۱۱۰ هزار تومان و ماهی تیلاپیا یکی از انواع ماهی‌های عرضه شده در بازار آبزیان کشور ۹۹۰ هزار تومان در حال فروش است.

بازار حبوبات

بازار حبوبات از هنگامی که واردات این کالاها از تالار اول به تالار دوم منتقل شد قیمت‌ها روند صعودی گرفت به طوری که با سرمازدگی برخی محصولات داخلی، قیمت برخی از اقلام ۵۰۰ هزار تومان را در هر کیلو گرم رد کرد.

این رویه سبب شده تا تولیدکنندگان از وزن بسته‌ها کم کرده تا روند افزایشی قیمت‌ها بازار تقاضای آنها را بیش از این کاهش ندهد. با افزایش قیمت لوبیا چیتی بسته‌های ۵۰۰ گرمی آن در شبکه توزیع عرضه شد که قیمت آن ۲۷۰ هزار تومان است.

همچنین برخی برندها بسته‌های ۹۰۰ گرمی خود را به ۸۰۰ گرم کاهش دادند. به عنوان مثال، هر بسته لوبیا قرمز ۸۰۰ گرمی ۲۹۸.۹۰۰ تومان قیمت گذاری شده که پیش‌تر بسته ۹۰۰ گرمی آن ۲۷۰ هزار تومان بود.

گفتنی است عرضه لوبیا سفید در یک سال اخیر محدود شده و بیشتر فروشگاه‌ها این قلم را در بیشتر اوقات ندارند.

بازار لبنیات

در این بازار پنیر با قیمت گذاری دولتی (هر بسته ۴۰۰ گرمی یو اف) یافت نمی‌شود و همین پنیر با افزوده شدن ویتامین D به مبلغ ۵۸ هزار تومان عرضه می‌شود که فروشگاه‌های زنجیره‌ای آن را با تخفیف به مبلغ ۵۰.۹۰۰ تومان به فروش می‌رسانند.

در حالی که هنوز قیمت جدید شیر خام از سوی وزیر جهاد کشاورزی اعلام نشده است قیمت شیر برخی برندها افزایش یافته و از هر بطری ۵۹ هزار تومان به ۶۳ هزار تومان و برخی دیگر از ۸۶ هزار تومان در هر بطری یک لیتری به ۹۹ هزار تومان رسیده است.

همچنین کره ۱۰۰ گرمی برخی برندها نیز افزایش قیمت داشتند و هر بسته به مبلغ ۶۶ هزار تومان به فروش می‌رسد در حالی که در ابتدای سال این عدد ۶۲ هزار تومان بود.

بازار کنسروها

در بازار رب گوجه فرنگی برخی از برندها افزایش قیمت داشته‌اند. یکی از برندها در سال جدید هر قوطی رب را از ۷۵ هزار تومان به ۸۵ هزار تومان و در ادامه به ۹۷ هزار تومان تغییر قیمت داد. برند دیگری هر قوطی ۸۰۰ گرمی خود را از ۷۴.۵۰۰ به ۹۹.۵۰۰ تومان تغییر قیمت داده است.

بازار برنج

زمزمه‌هایی مبنی بر افزایش قیمت برنج ایرانی بسته بندی شده نیز شنیده می‌شود این که هر کیسه ۱۰ کیلو گرمی برنج ایرانی یکی از برندها از تقریباً ۲ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان به حدود ۲ میلیون و ۸۹۰ هزار تومان تغییر قیمت خواهد داشت.

در مغازه‌های برنج فروشی‌های سطح شهر بدون بسته بندی فروشگاهی هنوز تغییر قیمتی رخ نداده است.

بازار چای

قیمت چای خارجی با وجود این که امسال افزایش قیمت داشت و از مبلغ ۴۶۹.۹۰۰ تومان به ۴۹۹.۹۰۰ تومان تغییر یافت در هفته جاری دوباره بسته‌های جدید ۵۰۰ گرمی ۵۷۴.۹۰۰ تومان برچسب خورده‌اند.

در ادامه قیمت برخی کالاهای اساسی می‌آید.

گفتنی است؛ قیمت‌های زیر یک میلیون تومان به هزار تومان و برای وزن‌های نوشته نشده یک کیلوگرم است.

قیمت کالاهای اساسی

کالاهای اساسی قیمت هفته جاری قیمت هفته گذشته
شقه، سردست و راسته گوسفند ۶۷۰-۷۳۰ ۶۷۰-۷۳۰
گوشت ران گوسفندی ۸۶۰-۹۶۰ ۸۶۰-۹۶۰
گوشت گوسفند دولتی (بسته دو کیلو گرمی) ۶۳۲
گوشت سردست گوساله ۵۵۰-۶۰۰ ۵۵۰-۶۰۰
گوشت ران گوساله ۶۵۰ ۶۵۰
گوشت منجمد گوساله (دولتی) ۳۷۵-۳۹۵ ۳۷۵-۳۹۵
گوشت چرخ کرده مخلوط ۴۹۵-۵۰۰ ۴۹۵-۵۰۰
گوشت چرخ کرده مخلوط (فروشگاهی) ۲۷۵-۴۲۹ ۲۷۵-۴۲۹
کله و پاچه ۹۹۰ ۱.۰۶۰.۰۰۰
گوشت مرغ ۸۹.۵۰۰ ۸۷-۹۰
ران مرغ بدون کمر ۸۵ ۷۸
ران مرغ با کمر ۵۹ ۵۹
گوشت چرخ کرده مرغ ۱۷۰ ۱۷۰
تخم مرغ (شانه ۳۰ عددی) ۷۹-۱۲۰ ۹۹.۸۰۰-۱۲۰
تخم مرغ بسته بندی فروشگاهی (شانه ۳۰ عددی) ۱۱۲.۵۰۰-۱۱۴.۹۵۰ ۱۱۲.۵۰۰-۱۱۴.۹۵۰
قزل‌آلا ۲۰۰ ۲۰۰
میگو تازه ۷۹۰-۹۹۰ ۷۹۰
پنیر سفید یو اف ۴۰۰ گرمی
ماست دبه‌ای ۲ کیلو گرمی ۹۹.۵۰۰ ۹۹.۵۰۰
کره حیوانی ۵۰ گرمی ۳۱-۳۳ ۳۱-۳۳
کره حیوانی ۱۰۰ گرمی ۵۲-۶۶ ۵۲-۶۲
خامه استریل ۲۰۰ گرمی ۳۴.۶۰۰-۶۸ ۳۴.۶۰۰-۶۸
شیر بطری کم چرب ۲۸ ۲۸
شیر بطری پر چرب ۳۶ ۳۶
ماکارونی ۵۰۰ گرمی قطر ۱.۵ ۲۴ ۲۴
ماکارونی ۷۰۰ گرمی قطر ۱.۵ ۳۳ ۳۳
قند ۶۵ ۶۵
شکر ۶۵ ۶۵
روغن آفتابگردان ۱.۸ لیتری (سرخ کردنی) ۱۲۶
روغن آفتابگردان ۱.۵ لیتری (پخت و پز)
کنسرو ماهی ۱۵۰ گرمی
کنسرو ماهی ۱۸۰ گرمی ۸۷.۵۰۰-۹۹.۸۰۰ ۸۷.۵۰۰-۹۹.۸۰۰
رب گوجه فرنگی (قوطی ۸۰۰ گرمی) ۷۴.۹۰۰-۹۹.۹۰۰ ۷۴.۹۰۰-۹۷
برنج هاشمی ۲۲۰ ۲۲۰
برنج طارم ۲۱۰ ۲۱۰
برنج شمشیری ۱۷۰ ۱۷۰
برنج هندی (کیسه ۱۰ کیلو گرمی) ۵۷۰ ۵۰۰
لوبیا چیتی بسته بندی فروشگاهی (۹۰۰ گرم)
لوبیا قرمز بسته بندی فروشگاهی (۸۰۰ گرم) ۲۹۸.۵۰۰
لوبیا سفید بسته بندی فروشگاهی (۹۰۰ گرم)
عدس بسته بندی فروشگاهی (۹۰۰ گرم) ۲۱۹.۹۰۰ ۲۱۹.۹۰۰
نخود بسته بندی فروشگاهی (۹۰۰ گرم) ۲۲۷.۹۰۰
ماش بسته بندی فروشگاهی (۹۰۰ گرم) ۹۰ ۹۰
لپه بسته بندی فروشگاهی (۹۰۰ گرم) ۲۲۷.۹۰۰
چای ایرانی ۴۵۰ گرمی ۱۸۹.۹۰۰ ۱۸۹.۹۰۰
چای خارجی ۵۰۰ گرمی ۴۹۹.۹۰۰ ۴۹۹.۹۰۰

گفتنی است؛ شهروندان می‌توانند با خرید برخی اقلام از میادین میوه و تره بار این کالاهای را با قیمت پایین‌تر تهیه کنند. به عنوان مثال، خرید گوشت گوسفندی با ۲۱ درصد، گوشت گوساله ۲۱ درصد، گوشت مرغ ۷ درصد، تخم مرغ (شانه ۲ کیلو گرمی) ۱۹ درصد، حبوبات ۲۱ درصد، برنج داخلی درجه یک ۹ درصد، قند ۱۱ درصد و شکر ۳ درصد ارزان‌تر از فروشگاه‌های سطح شهر در این میادین در حال عرضه و فروش است.

مشاهده متن خبر در تارنمای اصلی

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.