کد خبر : 97754
تاریخ انتشار : چهارشنبه 15 فروردین 1403 - 7:53

دستاورد دانش‌بنیان در کشاورزی هوشمند؛

رونمایی از سامانه پایش سلامت کشاورزی؛ پوشش ۳۰ حوزه و اشتغال‌زایی برای ۱۶۰ نفر تا ۵ سال آینده

رونمایی از سامانه پایش سلامت کشاورزی؛ پوشش ۳۰ حوزه و اشتغال‌زایی برای ۱۶۰ نفر تا ۵ سال آینده

سامانه پایش سلامت محصولات کشاورزی مبتنی بر ژئوماتیک با حمایت معاونت علمی ریاست جمهوری توسط یک شرکت دانش بنیان ایرانی راه‌اندازی شد. این سامانه با تحلیل تصاویر ماهواره‌ای، مشکلات آبی و تغذیه‌ای گیاهان را به سرعت شناسایی و خدماتی از کاشت تا برداشت ارائه می‌دهد. اشتغال‌زایی مستقیم و هدفگذاری استخدام صدها متخصص کشاورزی از دستاوردهای این پروژه ملی است.

عصر کشاورزی – سامانه پایش سلامت محصولات کشاورزی مبتنی بر ژئوماتیک با حمایت معاونت علمی ریاست جمهوری توسط یک شرکت دانش بنیان ایرانی راه‌اندازی شد. این سامانه با تحلیل تصاویر ماهواره‌ای، مشکلات آبی و تغذیه‌ای گیاهان را به سرعت شناسایی و خدماتی از کاشت تا برداشت ارائه می‌دهد. اشتغال‌زایی مستقیم و هدفگذاری استخدام صدها متخصص کشاورزی از دستاوردهای این پروژه ملی است.

یک شرکت دانش بنیان ایرانی با نام “بوم نگاران هوشمند امید” موفق به راه‌اندازی و بهره‌برداری از سامانه پایش سلامت محصولات کشاورزی بر پایه فناوری ژئوماتیک و تحلیل تصاویر ماهواره‌ای شد. این سیستم نه تنها وضعیت سلامت محصولات مختلف از جمله گندم و برنج را بررسی می‌کند، بلکه با شناسایی شاخص‌های رشد و تشخیص مشکلات تغذیه‌ای و محیطی به کشاورزان کشور در سه مرحله کاشت، داشت و برداشت مشاوره و هشدارهای لازم را ارائه می‌دهد.

به گفته علیرضا حاجی تبار، مدیرعامل این شرکت، سامانه مذکور در حال حاضر ۳۰ حوزه مختلف کشاورزی را پوشش داده و از سال ۱۳۹۸ با حمایت‌های معنوی و راهبردی معاونت علمی ریاست جمهوری فعالیت خود را آغاز کرده است. سامانه پایش سلامت، علاوه بر ارائه خدمات نوین به بیش از ۹۰ درصد مشتریان بزرگ و سازمان‌های ملی از جمله صندوق بیمه کشاورزی و پژوهشگاه فضایی ایران، موفق به هوشمندسازی و عدالت در پرداخت خسارت‌های بیمه‌ای و تسهیل همکاری‌های بین‌بخشی شده است.

از مهم‌ترین دستاوردهای این طرح می‌توان به افزایش رضایت کشاورزان و شرکت‌های کشت و صنعت، ارتقای سطح دانش فنی کشور در حوزه هوش مصنوعی کشاورزی و ایجاد اشتغال مستقیم برای ۱۶ نفر متخصص اشاره کرد. این شرکت با بهره‌گیری از تیم‌های تخصصی در زمینه نرم‌افزار، هوش مصنوعی و سنجش‌ از دور، موفق به ایجاد هم‌افزایی منحصر به فردی شده است که کیفیت خدمات را نسبت به سایر رقبا متمایز می‌کند.

بیشتر بخوانید  نیشکر؛ محرک اقتصادی کشاورزی هوشمند و آینده‌نگر

در افق پنج ساله، “بوم نگاران هوشمند امید” برنامه جذب و به‌کارگیری مشاوران تخصصی کشاورزی در سراسر کشور را دنبال می‌کند و هدف‌گذاری این شرکت، اشتغال‌زایی غیرمستقیم برای بیش از ۱۰۰ فارغ‌التحصیل و دانشجوی کشاورزی در استان‌هاست. برنامه‌ریزی برای ورود به بازارهای همسایه و افزایش ارزآوری، توسعه خدمات به سازمان‌های دولتی و فرهنگ‌سازی استفاده از فناوری‌های نوین از دیگر محورهای توسعه این دستاورد ملی عنوان شده است.

امروز خبری منتشر نشده است.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 1 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۱
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

امیر جمعه , ۲ خرداد ۱۴۰۴ - ۲۱:۰۳

بی نظیر